Download | Programy

sestavení PC

Poradna pro nákup nového hardwaru, nebo celé sestavy. Informace o nákupech.

Moderátoři: Sedlo, PCMark, DigitalDooM, Awast, Moderátoři

Novák Petr
Nováček
Nováček

sestavení PC

Příspěvek od Novák Petr »

Dobrý den.
Prosím vás, potřeboval bych pomoc při sestavení počítače, respektive bych ho potřeboval sestavit. Mám určitou představu jaké parametry by měl mít, ale konkrétní součástky si vybrat neumím. Zaprvé nemusí být spolu kompatibilní a zadruhé můžou mít úplně jinou kvalitu při stejných parametrech (to ale všechno víte…).

Počítač používám k úpravě fotografií, hraní her, sledování filmů a k běžné domácí činnosti.
Cena by neměla přesáhnout 25 000 Kč včetně monitoru!

Procesor: – AMD Athlon 64 3500+ AM2
– myslím si že dvoujádro asi nevyužiji… (Pokud myslíte že ano tak asi Core2Duo E6300)
Grafická karta: – původně jsem chtěl nějakou levnější s funkcí crossfire, ke které bych při pozdějším upgradováním počítače připojil ještě jednu. Zvednutí výkonu pouze grafické karty ale nejspíš nebude mít moc velký efekt. Takže tato funkce by byla užitečná pouze pokud by šel později zvednout výkon celého PC.
– propojení s televizí. Chci sledovat filmy přehrávané v počítači v LCD televizi, ale nechci to opačně (sledovat televizi v PC). Pokud by to ale mělo vycházet příliš draze, tak na to netrvám.
Základní deska: – pokud bude grafická karta s již zmíněnou funkcí crosffire, musí mít 2x PCIe x16 sloty
RAM: – DDR2
– 2x 512 MB
HDD: – SATA 300
– pokud to bude finančně vycházet tak dva disky min 80GB, pokud ne tak jen jeden min 160GB
Case: – vzhled může být úplně libovolný, netoužím po nějaké designové špičce ani po nějakém barevném sladění s ostatními komponenty
– 2-3x USB 2.0 zepředu
– zdroj neumím ani odhadnout, ale po zkušenostech ze současného PC, kdy úplně vyhořel, bych nějak výrazně nešetřil
Disketová mechanika: – ano
DVD vypalovačka: – vypaluje ±RW
– nechci dvouvrstvou ani aby vypalovala na druhou stranu DVD nějaké obrázky
Klávesnice, myš: – myš optická s kolečkem (ale přece jen nějaká alespoň trochu normální, aby kurzor nelítal po obrazovce jinak než pohybuji rukou, a aby kolečko šlo otáčet -ne jako ve škole kde s ním u nových myší jedním prstem prostě otočit nelze); (já vím že tohle nejsou moc technické informace, ale na druhou stranu nevím jaká technická informace určuje citlivost otáčení kolečka)
Reproduktory: – s výstupem pro sluchátka
Přepěťová ochrana: – šňůra 5m 5 zásuvek
Monitor: – 17“ LG L1752 S-SF silver nebo
17“ LG L1752 TQ-SF silver podle toho jak budou vycházet finance
– tyto monitory propaguje v letáku, který jsem dostal na ForArchu v Praze i Mironet a jejich parametry vypadají dobře
Toto vše jsou minimální parametry, pokud to bude finančně možné, mohou být samozřejmě komponenty výkonější.

Rozhodně nechci aby to vypadalo, že sem línej si počítač sestavit sám. Na internetu jsem strávil za poslední měsíc víc času, než za celý předchozí rok, a dozvěděl se tak o hardwaru víc než za celý svůj život. Nejsem úplný amatér, ale rozumím si spíš se softwarem. Přece jen počítač jsem ještě neskládal a neměl jsem důvod se o toto téma zajímat. Prostě by jsem chtěl za dané peníze co nejlepší kvalitu!

Děkuji. Petr Novák
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Odraz se zde http://forum.ddworld.cz/doporueene-sest ... vt651.html nebo tady http://forum.ddworld.cz/doporueene-sest ... vt652.html

Podle toho jak moc drahý monitor nakonec koupíš....

Tohle můžeme poupravit k tvým potřebám, tobě asi bude stačit sestava levnější, ale o to kvalitnější a větší potom bude LCD panel...

P.S. Na crossfire či SLI zapomeň, nemá to realného využití.... zatím...
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Odpovědět