Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon zář 25, 2017 16:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AOL Active Virus Shield - nový král free antivirů
PříspěvekNapsal: stř srp 09, 2006 10:18 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Firma AOL vydala nový antivirový systém Active Virus Shield a to bezplatně pro všechny uživatele. Program je založený na řešení od známé antivirové firmy Kaspersky Lab. Zůstává z modů ochrana souborů a e-mailů, přičemž se aktualizuje každou hodinu. Systém standardne chráni pred viry, červami, trójskymi koňmi či rootkitmi, ale i spywarom, adwarem či dialermi. Volitelně je možné nastavit i odchytávaní žartovních programů či utilit pro vzdálený přístup.

Takměř 14 MB instalační balík programu Active Virus Shield možné získat po vyplnění e-mailovej adresy, na kterou následně dostanete licenční klíč s platností 1 rok (po vypršení sa zřejmě budete muset zaregistrovat znova).

AOL Active Virus Shield najdete zde:
http://www.activevirusshield.com/antivi ... tarted.adp

Osobně jsem ho testoval a příjemně mě překvapil. Našel mi 7 kousků co avast neviděl. Při testování méně zatěžoval CPU než avast a i v běžném provozu mi v paměti zabíral jen asi 10MB (avast 15-20MB). :D
Pokud momentálně používáte avast nebo avg, tak jeho použití vám vřele doporučuji. :D

čeština pro AOL Active Virus Shield nefunguje

Bohužel 5.12.2006 dal Kaspersky Lab do AV updatu pro AVS i novou "lic60.ppl", která kontroluje CRC u všech modulů tohoto programu. Jelikož Eula zakazuje u AVS jakékoliv změny (narozdíl od plného KAV/KIS, kde jsou skiny a jazykové mutace povoleny), tak s nainstalovanou češtinou to hlásí "neplatnou licenci".

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Naposledy upravil PCMark dne čtv úno 01, 2007 11:29, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2006 10:21 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
produkt prosím instalujte bez AOL toolbaru !, jinak by se mohly vyskytnout nežádoucí vedlejší účinky ;)

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2006 14:32 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
prave jsem nainstalil aol na rok pouzivane XP, ktere uzivaji na stridacku 3 uzivatele systemem "kliknu na co prijdu a pornu se nevyhybam" a nenasel nic :( zacinam mit takovy pocit ze s viry maji problem pouze uzivatele Internet Exploreru :(

_________________
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Konec free AVS
PříspěvekNapsal: čtv pro 07, 2006 21:58 
Dnešní aktualizace 20:14 - po restartu hlásí, že vypršel licenční klíč!!! bylo tam ještě 10 měsíců.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Konec free AVS
PříspěvekNapsal: čtv pro 07, 2006 22:01 
Fugas píše:
Dnešní aktualizace 20:14 - po restartu hlásí, že vypršel licenční klíč!!! bylo tam ještě 10 měsíců.
Mně to také přestalo fungovat :cry:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Konec free AVS
PříspěvekNapsal: čtv pro 07, 2006 22:46 
Fugas píše:
Dnešní aktualizace 20:14 - po restartu hlásí, že vypršel licenční klíč!!! bylo tam ještě 10 měsíců.


Hele už vím kde je problém. Dej pryč z toho tu češtinu. Po odinstalaci program normálně zase funguje. Zkusil jsem to a už mi zase AVS frčí.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv pro 07, 2006 23:03 
No to mě podrž... udělalo mi to i na eng. verzi - už jsem je sundal ze 3 komplů. lidi mi furt volaj. Já zkusil znovu registrace a nic. No díky za tip - dávám AVG free. Škoda tenhle vypadal moc dobře... uvidím zítra, co se kde šustne.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Pro Fugase
PříspěvekNapsal: čtv pro 07, 2006 23:22 
fugas píše:
No to mě podrž... udělalo mi to i na eng. verzi - už jsem je sundal ze 3 komplů. lidi mi furt volaj. Já zkusil znovu registrace a nic. No díky za tip - dávám AVG free. Škoda tenhle vypadal moc dobře... uvidím zítra, co se kde šustne.


Jestli chceš napiš mi na ICQ 247074557 nebo MSN m.hudy@volny.cz - mně to funguje, zkusíme to vyladit jestli napíšeš.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 07:11 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv pro 07, 2006 23:07
Příspěvky: 5
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Zatím nevidím důvod nic ladit. Jistě - občas se mi stane, že i full AVO F-Secure (server/klient) zahapruje aktualizace - vzorky a začne vyhazovat cokoli jako malware, ale aby se antivir deaktivoval (přestal být funkční) to vůbec není dobrý. Pokud nešlo o útok budu o tom dlouho uvažovat, jestli to známým budu doporučovat. Zatím - jdu pátrat jinam.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: AVS 6.0 funguje
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 08:07 
fugas píše:
Zatím nevidím důvod nic ladit. Jistě - občas se mi stane, že i full AVO F-Secure (server/klient) zahapruje aktualizace - vzorky a začne vyhazovat cokoli jako malware, ale aby se antivir deaktivoval (přestal být funkční) to vůbec není dobrý. Pokud nešlo o útok budu o tom dlouho uvažovat, jestli to známým budu doporučovat. Zatím - jdu pátrat jinam.


Tak nevím, kdes vyštrachal tuhle svojí teorii z oblasti scifi o nějakém útoku, ale věř, že kdyby jsi se ozval, ušetřil by jsi si téhle trapnosti viz výše. Ono totiž ta neoficiální čeština, kterou musíš instalovat v nouzovém režimu (proč asi), přepisuje části programu, které by si program v normálním módu spuštění, přepsat nenenchal (proč asi). No a po této poslední velké aktualizaci došlo k tomu, že program AVS 6.0 konečně zjistil, že nebyl přepsaný jen jazykový soubor a proto se tímto způsobem ohradil. Stačí tedy jako já program odinstalovat celý, znovu se zaregistrovat, AVS 6.0 nainstalovat, ale ponechat jej v anglické verzi. Program jede pak naprosto bezchybně a daleko efektivněji.

Tak že prosím, než začneš zase šířit ty bláboly co výše a známým nedoporučovat AVS 6.0, zkus někdy poslechnout radu jiného a přestaň si hrát na všeználka. Vyzkoušej to a pak teprve jednej.

Hodně štěstí i nadále s velmi dobrým a fungujícím AVS 6.0


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 08:52 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv pro 07, 2006 23:07
Příspěvky: 5
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nikdo netvrdí, že jsem všeználek ale nešířím ptákoviny - to si nech! Myslet si můžu, co chci. Asi jsi přehlédl, že mi ta aktualizace toto udělala i na čisté anglické verzi (jinej stroj). Bohužel teď se k tomu nemůžu dostat, ale večer se na to mrknu. Z 99% to tobě jede, protože jsi udělal další instalaci a ta ti natáhla už opravenou aktualizaci. A to je to - co se mi nelíbí. Ne že by to byl problém, ale mé známé (lamky) to vyděsí a celej večer telefonují - jak přeinstalovat antivir! Dlouho jsem hledal free AVO a tohle bylo OK. Odvirovával jsem stroj, kde byl cracknutej NOD - neaktualizoval se. To je jiná kapitola. Nic ve zlým, měj se.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: AVS 6.0 funguje
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 09:01 
fugas píše:
Nikdo netvrdí, že jsem všeználek ale nešířím ptákoviny - to si nech! Myslet si můžu, co chci. Asi jsi přehlédl, že mi ta aktualizace toto udělala i na čisté anglické verzi (jinej stroj). Bohužel teď se k tomu nemůžu dostat, ale večer se na to mrknu. Z 99% to tobě jede, protože jsi udělal další instalaci a ta ti natáhla už opravenou aktualizaci. A to je to - co se mi nelíbí. Ne že by to byl problém, ale mé známé (lamky) to vyděsí a celej večer telefonují - jak přeinstalovat antivir! Dlouho jsem hledal free AVO a tohle bylo OK. Odvirovával jsem stroj, kde byl cracknutej NOD - neaktualizoval se. To je jiná kapitola. Nic ve zlým, měj se.


Nepsal bych to co jsem napsal, kdyby to nebylo vyzkoušené i u jiného na počítači. Jedná se nejméně o další PC a notebook. U všech byla nainstalována neoficiální čeština a po update to způsobilo to co způsobilo. Jakmile ale čeština byla byla odstraněna (u AVS čeština odinstalována a u češtiny pro KIS odinstalace celého AVS), AVS 6.0 opět přijalo licenční klíč a vše funguje zase tak jako dříve. Já jsem pravda provedl zcela novou instalaci AVS, ale to dělám u všech programů. Odinstaluji a pak znovu instaluji. Neopravuji je. Kamarád jen češtinu odinstaloval, neboť měl tu pro AVS a zadal znovu licenční klíč a hle, najednou vše zase v pořádku a autorizované.

Jinak se omlouvám za svůj unáhlený výrok, ale když to funguje mně i dalším, mělo by i tobě. Pokud ne, bude chyba ještě někde mimo AVS.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 09:15 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Jen podotknu, že mi běží anglická verze stále bez problémů, akorát mám trochu subjektivní pocit, že AVS občas vyvolá planý poplach. Včera jsem si instaloval nějaký SW ze slunečnice a AVS v něm našel virus. A to jsem si myslel, že na takovém portalu jako je slunečnice by SW měl být zkontrolovaný a bez virů. Je však možné že byl doopravdy zavirovaný, ale subjektivně ten sw pracoval správně. Pokud vás to zajímá tak to bylo konkrétně toto:
Kód:
http://www.slunecnice.cz/product/MessenPass/?SID=A063BDD4FE3C8C172A53443CB9DC1398

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 09:30 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv pro 07, 2006 23:07
Příspěvky: 5
Bydliště: Žďár nad Sázavou
OK - omlouvat se nemusíš. Pravda je že (na české verzi) odmítl vzít další aktivační kód - bez reinstalu. Byl jsem ve stresu (mobil, skype, icq) všude chtěli do 10 minut poradit. Nebyl čas na hloubkové ponoření se do problému - pokud někdo odjíždí a toto mu uděla Laptop - je skutečně nejrychlejší uninstal a AVG Free. Ono to všechno je vzájemném vztahu. Ti lidi (známí a kolegové) vědí, že když mají problém (blbej warezov) tak já ihned dojedu, vyčistím a pokecáme. A já potřebuju mít jistotu, že je AVO, firewall, Router atd. 100% funkční, jinak se zbytečně ulítám. To stačí. Jen stále očekávám i admina této sekce, co on na to.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: AVS 6.0 funguje
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 09:31 
PCMark píše:
Jen podotknu, že mi běží anglická verze stále bez problémů, akorát mám trochu subjektivní pocit, že AVS občas vyvolá planý poplach. Včera jsem si instaloval nějaký SW ze slunečnice a AVS v něm našel virus. A to jsem si myslel, že na takovém portalu jako je slunečnice by SW měl být zkontrolovaný a bez virů. Je však možné že byl doopravdy zavirovaný, ale subjektivně ten sw pracoval správně. Pokud vás to zajímá tak to bylo konkrétně toto:
Kód:
http://www.slunecnice.cz/product/MessenPass/?SID=A063BDD4FE3C8C172A53443CB9DC1398


No a to je to o čem tady celou dobu mluvím. Instalace češtiny nemění jazykový soubor, ale soubory programu jako takové. Proto anglická verze funguje i po update a restartu naprosto v pořádku. Nyní mám také jen anglickou verzi a vše je OK.

Jinak k tomu tvému programu. Zkusil jsem ho projet AVSkem po stažení a nic. Ani při instalaci to nic nehodilo. Tak je to asi v pořádku, bez nějakého broučka :-)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 09:33 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv pro 07, 2006 23:07
Příspěvky: 5
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Nemůžu reagovat tak rychle. Admin už žije. Fajn.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AVS 6.0 funguje
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 09:53 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Hudy píše:
Jinak k tomu tvému programu. Zkusil jsem ho projet AVSkem po stažení a nic. Ani při instalaci to nic nehodilo. Tak je to asi v pořádku, bez nějakého broučka :-)

no mi to při instalaci hodí nějakou hlášku
Obrázek

http://www.viruslist.com/en/search?VN=n ... eferer=kav

fugas píše:
Admin už žije. Fajn.

admin žije pořád a vše sleduje a vpřípadě potřeby dokonce i reaguje :)

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 10:01 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv pro 07, 2006 23:07
Příspěvky: 5
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Já si ho samozřejmě nechám, považuju ho za OK. Ale když mi začnou psát lidi na ICQ, že maj deaktivovanej AVS a na NETu (přes IE) nikde nic nenašly (sebevrazi) tak to je problém. ... Musím pryč. to je zatím vsjó.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AVS 6.0 funguje
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 10:40 
PCMark píše:
Hudy píše:
Jinak k tomu tvému programu. Zkusil jsem ho projet AVSkem po stažení a nic. Ani při instalaci to nic nehodilo. Tak je to asi v pořádku, bez nějakého broučka :-)

no mi to při instalaci hodí nějakou hlášku
Obrázek

http://www.viruslist.com/en/search?VN=n ... eferer=kav

fugas píše:
Admin už žije. Fajn.

admin žije pořád a vše sleduje a vpřípadě potřeby dokonce i reaguje :)


Tak to je divný co ? Já to dal projet z kontextovýho menu scanem, je možné, že v plný zbroji by mi to AVS taky vyhodil. Každopádně to ale není viru, jen možný risk podle toho co to píše :roll:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 08, 2006 10:55 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Je to divné, mi to zachytila rezidentní ochrana, asi se ji zdají programy na zjišťování hesel nebezpečné.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group