Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte zář 19, 2017 23:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: snížení napětí na ventilátoru CPU = menší hluk :)
PříspěvekNapsal: úte zář 11, 2007 22:19 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon zář 10, 2007 21:10
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 9
Je to prosté - do napájecí cesty vložíme 4 diody, čili přestřihneme ten červený drát a mrkneme se po starym zdroji. Z něj vypájíme 4 usměrnovací diody, spájíme do série a přiletujeme na napájení FAN. Proužky na diodách jsou směrem dovnitř (na větrák). Každá dioda má úbytek asi 0,7V, takže napětí spadne z 12 na 9V. Otáčky se sníží a větráček produkuje mín hluku. Tuto úpravu jsem provedl na Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC koupenej tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28523 Originál točí od 1000 ot/min, a byl v bedně lehce slyšet. Navykl jsem si ale na co nejmenší rambajs a i tahle malá úprava je znát. Pod chladičem je Sempron 1600@1800 a má 37st celsia.
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 12, 2007 18:36 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
:ups:

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 12, 2007 19:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Taky řešení ale nebylo by jednoduší řešení místo tich nesvítivých diod tam dát 50-100 ohmovej odpor? Už vidim nějakýho kluka nebo holku co nerozumí elektrotechnice, jak má doma starej zdroj a pozná a najde v něm diody. ;)

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 12, 2007 20:00 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
A co takhle Speedfan, regulující potenciometr nebo prostě fancontrol??

Ale jako Modifikace krásné...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 12, 2007 20:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Co tam máš za grafiku a čim jí chladíš? Že má cca 40 stupňů takový teploty kdyby mněli dnešní grafiky to by se taktilo

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: snížení napětí na ventilátoru CPU = menší hluk :)
PříspěvekNapsal: pon zář 17, 2007 15:57 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 12, 2007 16:12
Příspěvky: 2
Lepsi reseni by asi bylo pripajet tam potenciometr a ten pak vyvest ven např. skrz zaslepku, aby bylo mozny to regulovat! :idea:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 17, 2007 17:51 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
klokan.eda
zajímavé řešení, ale nepiš celé příspěvky tučně

patap
příspěvky obsahující jeden smajlík nejsou moc originální

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 17, 2007 20:27 
Offline
Čestný člen

Registrován: stř zář 20, 2006 19:36
Příspěvky: 258
Bydliště: Praha
Nebo jednodušeji a efektně dokoupit regulační box s potenciometry a řídit všechny větráky. Kablíky od větráků se připojí k tomuto boxu a ten se napájí jedním vývodem ze zdroje. Používám již druhý rok. Box se vestavuje pod floppy mechaniku do stejné dutiny.

_________________
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: snížení napětí na ventilátoru CPU = menší hluk :)
PříspěvekNapsal: ned črc 20, 2008 13:35 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob črc 19, 2008 09:57
Příspěvky: 32
Bydliště: Zábřeh na Moravě
klokan.eda píše:
[b] Je to prosté - do napájecí cesty vložíme 4 diody, čili přestřihneme ten červený drát a ....

bouchnu ... uz vidim ten hrib nad mym barakem :lool:

_________________
MB: Gigabyte M55S-S3 nForce 550, AMD Athlon 64 3500+ (2,2GHz@2,5GHz), DDR2 Kingstone 512MB (800MHz), GeForce Gigabyte 7600GS (512MB), Eurocase 400w
Nokia 6300 + 2GB MicoSD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: snížení napětí na ventilátoru CPU = menší hluk :)
PříspěvekNapsal: pon črc 21, 2008 09:13 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Musíš vytahovat skoro rok staré témata? :)

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: snížení napětí na ventilátoru CPU = menší hluk :)
PříspěvekNapsal: úte črc 22, 2008 15:34 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob črc 19, 2008 09:57
Příspěvky: 32
Bydliště: Zábřeh na Moravě
nwm ... pred rokem jsem tu nebyl :-P

_________________
MB: Gigabyte M55S-S3 nForce 550, AMD Athlon 64 3500+ (2,2GHz@2,5GHz), DDR2 Kingstone 512MB (800MHz), GeForce Gigabyte 7600GS (512MB), Eurocase 400w
Nokia 6300 + 2GB MicoSD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: snížení napětí na ventilátoru CPU = menší hluk :)
PříspěvekNapsal: čtv bře 11, 2010 18:22 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon pro 29, 2008 13:10
Příspěvky: 40
Bydliště: Votice
No jako nevim S.M.O.K.E. ono když píchneš potenciometr na 12V a máš to tak celý den tak to pro něj neni uplne to pravý, nevim jak je to řešený u těch regulačních boxů tam to bude nějaký procesor...

_________________
Asus P5B Premium, Intel C2D 2,4 gHz, Patriot 4Gb, Gigabyte GTX460, Samsung F3 1TB+Hitachi 250Gb
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: snížení napětí na ventilátoru CPU = menší hluk :)
PříspěvekNapsal: sob bře 27, 2010 20:18 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon pro 29, 2008 13:10
Příspěvky: 40
Bydliště: Votice
Nebo spíš PWM regulátor což mě v té chvíly nenapadlo

_________________
Asus P5B Premium, Intel C2D 2,4 gHz, Patriot 4Gb, Gigabyte GTX460, Samsung F3 1TB+Hitachi 250Gb
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group