Download | Programy

NB s good grafikou do 45k

Poradna pro nákup nového hardwaru, nebo celé sestavy. Informace o nákupech.

Moderátoři: Sedlo, PCMark, DigitalDooM, Awast, Moderátoři

Baky

NB s good grafikou do 45k

Příspěvek od Baky »

Zdravicko,

chtel bych se zeptat na doporuceni ke koupe notese do 45k s DPH s vykonnou grafikou. Vzhledem k memu cestovani je mi jedno, koupim-li to v Cechach, Anglii nebo Holandsku, takze jestli neco neni u nas dostupne, sezenu to jinde.

Vykonnou grafikou myslim neco vyssiho nez Radeon X1600 nebo Nvidia 7600 - tj. Radeony 1900 nebo Nvidia rady 7900 a vyssi. Take bych se rad vyvaroval znacek s nizsi kvalitou ve stylu Acer. Potrebuju kvalitni material kvuli castemu cestovani a Acery, ac jsou velice vyhodne a nabizi vynikajici parametry, na to proste nestaci (krome rady Ferrari).

Na netu jsem nasel treba NB od Dellu:

Core 2 Duo T5500 (1.66 GHz, 2mb cache, 667mhz fsb)
Windows Vista Home Premium
3 roky zaruka (doma)
17" WXGA+ (1440x990) s Trulife technologii
2048 MB 667mzh DDR2 (2 x 1024mb)
120GB HDD (5400 rpm / 8mb cache)
256MB NVIDIA 7900 GS
9 Cell Battery

to vse za 1433 euro, kdyz to koupim v Holandsku, tj. 41 000kc. Jsem profi hrac a tudiz mi jde jen o hry.

Jinak velmi podobna nabidka od Fujitsu-Siemens je s Radeonem X1900, ktery bude predpokladam vykonove vyse, jen si nejsem jisty kvalitou znacky a podporou ze strany servisu atd. Slysel jsem spise negativni nazory k teto firme, ale jak to neni z vlastni zkusenosti, nemuzu to tvrdit.

Toshiba ma take vlastni radu Satelite Pro 100 s Geforce 7900GS, ale na stejne parametry nabizi za vyssi penize to same s jeste nizsi zarucni dobou.
Jinak Acer Ferrari je drahe a nabizi pouze Radeon X1600, coz je nedostacujici, i kdyz ma 512mb pamet (nebo se mylim a je to vykonnejsi?).

Za vase odpovedi budu vdecny, je mi jasne, ze tenhle problem neresi kazdy a tudiz bude jen malo lidi, co budou ochotni se timhle zabyvat. Na oplatku zase ja rad poradim vam, bude-li to v mych silach :)

S pozdravem,
Honza Bakalar
Odpovědět