Zdravím,
Při pokusu propojit můj notebook a PC křiženým kabelem nastal následující problém:
Notebook najde moje PC, ale PC nenajde v pracovní skupině ani notebook ani sebe. Nasdílené složky mám na obou strojích:)
Při pokusu kontaktovat PC se ozve hláška, že nemám dostatečná oprávnění ať si kontaktuju srpávce serverů:))) no tak sem se kontaktoval, ale ani sem si moc neporadil:(
Sitovky mam nastavene: 192.168.1.1 & 192.168.1.2...ani se na sebe nepingnou ty stroje...
OS: WINDOWS XP SP2...oba, Firewall vypnuty, ani jeden ze strojů není napojen na net, či nijak jinak do další sítě.
Uvítám ,kžadý byť i zdánlivě šílený názor...díky.
Nedostatečná oprávnění
Moderátoři: maestro, Moderátoři
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nedostatečná oprávnění
Se mějte fajn...
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Oříšek
--------------------------------------------------------------maestro píše:nastav u obou pc stejnou skupinu a použij zjednodušené sdílení.
jen takovy maly rady pro zacatek
Skupinu jsem měl stejnou už předtím. U zjednodušeného sdílení to asi nebude, protože se fakt ani nepingnu:(
Nemyslíš, že by to mohlo být tím, že mám na jednom kompu FAT 32 a na druhém NTFS? Asi blbost, že?
Zajimavé je, že se počítače střídají. Jednou vidí skupinu s kompama notebook a PC ne...a podruhé je to naopak:))
Fakt oříšek....ale díky, za cokoli....už se mi dokonce dostalo rady, abych si přeinstaloval WINDOWS

Se mějte fajn...
-
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
jak to MS komplikuje, tak přibývají různé úkazy, které jsme u Win9x neznali. Přihlašujte se do té sítě plnými hesly. To znamená jméno a skutečné heslo nikoli jen enter. Ping musí jít za všech okolností, jinak je vadný kabel. Nemá pak cenu pokračovat.
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0
jeste je nutny nastavit u dvou pocitacu vychozi branu jako tu druhou ip
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
------------------------------------------------------------------------------------ladarozan píše:jak to MS komplikuje, tak přibývají různé úkazy, které jsme u Win9x neznali. Přihlašujte se do té sítě plnými hesly. To znamená jméno a skutečné heslo nikoli jen enter. Ping musí jít za všech okolností, jinak je vadný kabel. Nemá pak cenu pokračovat.
Myslím, že kabelem to nejspíše nebude, protože stav připojení je funkční, notebook PC vidí, ale prostě se na něj nemůže dostat...vždycky naskočí hláška typu nemáte dostatečné oprávnění, cesta v síti nebyla nalezena.
Už jsem zkoušel zrušit ověřování, nic...ještě zkusím tu bránu přenastavit, každopádně ten reinstal si nechávám na konec, už jen tak z hecu bych rád věděl, kde ten šotek je

Díky za rady..zítra se nejspíš ozvu zase

Ještě bych rád poprosil ladarozana jestli by mohl blíže rozepsat editaci LMHOST souboru, tuto věc slyším poprvé.
Se mějte fajn...