Děsíte mě
Geily jsou i dneska laciné a ty 1000 MHz jsou doslova za pusu. Skvělá cena - ale ta potencionální nefunkčnost...z toho nemám dobrý pocit - zkušenost mi totiž říká, že:
jedinkrát v životě jsem si koupil paměti, které by se daly označit jako výběrové - 2x Kingston 256MB DDR400, CL2 s krásným modrými chladiči, no k sežrání. Sice nebyly do duallchannel, ale kdo z nezkušených by se tím tehdy zabýval - je to značka, to povalí... Bratrovi do počítače k jeho XP 2600+ a Soltek nForce2 ultra400 (75FRN-2L tuším matně). Začalo to ztrátou oddílu na HDD, pokračovalo BSODy, přitom paměti vpořádku, deska v pořádku (nforce2 ovšem vybíravá na paměti byla, to zase jo). Nakonec to skončilo výměnou desky za KT600 od Epoxe (budiž této firmě křemík lehký) a protože se situace zlepšila pouze částečně (ale zlepšila), tak následně proběhl upgrade na 2xTranscendy 512MB DDR400. Ty paměti tu pořád mám - šlapou na DDR333 pěkně vedle sebe v nforce2 ultra400 od asuse v nedual zapojení se zvýšeným napájením. Je potřeba kolem nich našlapovat opatrně...ale můžeme tvrdit, že to aspoň trochu dobře dopadlo a že už je pohádky konec
Nu a teď se o Geilech dozvím tohle a zase se tu píše něco o riskování...PCMarku...
Tenhle risk ne, u pamětí musí být jistota - to je ten nejzákeřnější šmejd v bedně! Ale ještě jsem pořádně nehledal kde co a jak, takže nemám stále svůj pohled na věc komu se co stalo. Koneckonců - píšeš že bys uvažoval o P5N-E SLI a to je přesně ta deska a sada (nf 650i), o které jsem si taky myslel, že bych ji mohl koupit. Nicméně zrovna u Asuse se hodně mluvilo o jeho vybíravosti na paměti - tudíž pro mě v ten moment skončila - protože zrovna já bych určitě objevil další do seznamu nekompatabilních

To je taky důvod proč P965-DS3. Osvědčenost, vyzkoušenost a prověřenost. NF650i je sice v recenzích označována jako bomba, ale natolik prověřená není. P35 je úplná novinka, evoluce 965, takže by to nebylo takové riziko - pokud tedy nebudu brát jako nejhorší scénář recenzi na PCTuningu

Ovšem tam to zase řeší cena - zatím není nic pod 3k. Možná by se vyplatilo počkat, jenže to můžu tak 2 maximálně 3 týdny, pak už bych potřeboval pc postavit abych měl čas provést všechny přesuny a instalace...
A ten E2160 je solidní tip. Někde je to nastejno s E4300, ale je zajímavé, že ve hrách zvlášť po přetaktování je ta cache znát - řekl bych že rozdíl v ceně plně vystihuje rozdíl ve výkonu. Není to moc, ale zanedbatelné to také není. Zůstanu u svého E4300.