Download | Programy

pres router nejde internet

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

Al
Nováček
Nováček

pres router nejde internet

Příspěvek od Al »

Zdravim,
mame v panelaku pripojeni na net, loklani sit, klasika. Poridil jsme si notase a chtel jsem ho pripojit taky na net(1comp uz pripojenej mam), poridil jsem si router, vse nastavil, ale pripoji se na net na 2 vteriny a pak se odpoji. MAC adresu mam naklonovanou, vsehcno vypada dobre, ale na net se proste nejde pripojit. Kdyz se pripojim normalne kabelem primo do sitovky a propojim router pres 2. sitovku, tak net nejde taky...nevite co s tim ? Diky
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

myslim si ze mas spatne nakonfigurovany router.

Router vyresetuj, zapoj do WAN portu internet, pokud je potreba naklonuj MAC adresu. Pokud mas pevnou IP musis ji nastavit na WAN port. V routeru byva standardne zapnuty DHCP server, tak na pocitacis nastav ziskani IP adresy automaticky.
Al
Nováček
Nováček

Příspěvek od Al »

Zvlastni je ze se priopoji na 2 vteriny a ze kdyz ho chci normalne z nakonfigurova t pres 2. sitovku, tak prestane fungovat net, jak ho odpojim, zase funguje....nemuze mit poskitovatel nejak ohlidany, jestli jsem koncovej pocitac nebo tak neco ?
pak sem hodim vypis z routeru
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

ne poskitovatel, ale poskytovatel. Ten by nemel poznat jestli je pripojen router nebo pc.
TomK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomK »

Jakou 2. sitovku? Kolik mas v PC sitovek a kam je mas zapojene? 1 predokladam do routeru... A notebook predpokladam pripojen take do routeru (at uz kabelem nebo WiFi), ano?
Odpovědět