Zdravím všechny, nedávno uvedlo Apple na trh svůj počítač, který slouží k připojení k TV. Vevnitř je použit normální hardware jako u PC a OS je nahrán modifikovaný Mac OS X, aby šel ovládat dálkovým ovladačem. Mnoho "kutilů" si ale ho přehrálo a nátahlo tam klasický Mac OS X. Teď menši soupis, co to všechno má v sobě: RAM 256MB, Pentium M/1GHz, HDD 40 GB, Ethernet, Audio výstup a možnost připojení HDMI i SCART a USB. Jak je vidět, od klasického PC se to moc neliší... No, teď k té idee, proč jsem založil tenhle topic: nedávno jsem si koupil od studenta použité PC (AMD Anthlon 1,6GHz, RAM 512MB) a dal jsem tam HDD Seagate 80GB a starši grafiku nVidia GeForce 3+TV OUT, zvukovka Creative SB Audigy 1 SE. Jak vidíte, na sestavu pro připojení k TV docela dostačující, že? Ale celkově to má jednu velkou chybu, je to všechno umístěno v jedné velké case, což to děla celkově nevzhledným a nepraktickým. Potřeboval bych to "narvat" všechno do něčeho malého, aby to bylo praktický a částečně mobilní... a především tichý!
Taky co se týče grafiky: musím mít nainstalovaný TVTools, protože obraz na TV (klasická TV připojená přes SCART) není rovnoměrně rozmístěn a není úplně ostrý... Tyhle neduhy TvTools částečně spraví, ale ne tak, jak to vypadá u Apple TV. Taky se občas stává,že když spustím nějaký program, který začně kontrolovat nebo spouštět aplikace, které jsou spjaty s grafikou a jejím nastavením, tak obraz doslova "klekne" a začnou lítat pruhy různých barev. Pomůže jen tvrdý restart... Systém tam je WinXP Pro SP2. Neporadíte mně někdo, jak to předělat?
Stavba mini PC vs Apple TV
Moderátoři: Awast, Moderátoři
Stavba mini PC vs Apple TV
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
-
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že tudy cesta nevede. Dnes už odzvonilo televizorům a sedá se k LCD panelům u počítače. Vše se tak značně zjednodušuje a obraz je podstatně kvalitnější než na TV.
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0
No jo,ale tos mne neodpovedel na moje otazky! Vis, nekteri lidi nemaji 70tisic na novou LCD televizi. Samozrejme, ze si ji nekdy poridim, ale ted mam tu urcitou vec a musim s ni vystacit.
Takze moje otazky zustavaji nezodpovezeny... :|
Takze moje otazky zustavaji nezodpovezeny... :|
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
-
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Určitě nikdo nic podobného neřešil. Tak je to tak trochu na tobě samém. LCD jsou cenově už podstatně dole a prakticky už není cena překážkou.
Ale když už televize, tak jedině TVtools a dát pozor na výběr ovladače karty videa, na tom právě závisí stabilita. Obraz bude vždy horší než z vysílaných programů. Viděl jsem něco kdysi nasázené v krabici. Tak se utlumí zvuky a dá se víc větráků na nižších otáčkách. Asi tak, víc mě nenapadá.
Ale když už televize, tak jedině TVtools a dát pozor na výběr ovladače karty videa, na tom právě závisí stabilita. Obraz bude vždy horší než z vysílaných programů. Viděl jsem něco kdysi nasázené v krabici. Tak se utlumí zvuky a dá se víc větráků na nižších otáčkách. Asi tak, víc mě nenapadá.
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0