Download | Programy

Stavba mini PC vs Apple TV

Zdroje, monitory, tiskárny, scanery, myši, klávesnice, zvukové karty, CD a DVD mechaniky a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Pockmat
Moderátor
Moderátor

Stavba mini PC vs Apple TV

Příspěvek od Pockmat »

Zdravím všechny, nedávno uvedlo Apple na trh svůj počítač, který slouží k připojení k TV. Vevnitř je použit normální hardware jako u PC a OS je nahrán modifikovaný Mac OS X, aby šel ovládat dálkovým ovladačem. Mnoho "kutilů" si ale ho přehrálo a nátahlo tam klasický Mac OS X. Teď menši soupis, co to všechno má v sobě: RAM 256MB, Pentium M/1GHz, HDD 40 GB, Ethernet, Audio výstup a možnost připojení HDMI i SCART a USB. Jak je vidět, od klasického PC se to moc neliší... No, teď k té idee, proč jsem založil tenhle topic: nedávno jsem si koupil od studenta použité PC (AMD Anthlon 1,6GHz, RAM 512MB) a dal jsem tam HDD Seagate 80GB a starši grafiku nVidia GeForce 3+TV OUT, zvukovka Creative SB Audigy 1 SE. Jak vidíte, na sestavu pro připojení k TV docela dostačující, že? Ale celkově to má jednu velkou chybu, je to všechno umístěno v jedné velké case, což to děla celkově nevzhledným a nepraktickým. Potřeboval bych to "narvat" všechno do něčeho malého, aby to bylo praktický a částečně mobilní... a především tichý!
Taky co se týče grafiky: musím mít nainstalovaný TVTools, protože obraz na TV (klasická TV připojená přes SCART) není rovnoměrně rozmístěn a není úplně ostrý... Tyhle neduhy TvTools částečně spraví, ale ne tak, jak to vypadá u Apple TV. Taky se občas stává,že když spustím nějaký program, který začně kontrolovat nebo spouštět aplikace, které jsou spjaty s grafikou a jejím nastavením, tak obraz doslova "klekne" a začnou lítat pruhy různých barev. Pomůže jen tvrdý restart... Systém tam je WinXP Pro SP2. Neporadíte mně někdo, jak to předělat?
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
ladarozan
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladarozan »

Myslím, že tudy cesta nevede. Dnes už odzvonilo televizorům a sedá se k LCD panelům u počítače. Vše se tak značně zjednodušuje a obraz je podstatně kvalitnější než na TV.
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0
Pockmat
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Pockmat »

No jo,ale tos mne neodpovedel na moje otazky! Vis, nekteri lidi nemaji 70tisic na novou LCD televizi. Samozrejme, ze si ji nekdy poridim, ale ted mam tu urcitou vec a musim s ni vystacit.
Takze moje otazky zustavaji nezodpovezeny... :|
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
ladarozan
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladarozan »

Určitě nikdo nic podobného neřešil. Tak je to tak trochu na tobě samém. LCD jsou cenově už podstatně dole a prakticky už není cena překážkou.
Ale když už televize, tak jedině TVtools a dát pozor na výběr ovladače karty videa, na tom právě závisí stabilita. Obraz bude vždy horší než z vysílaných programů. Viděl jsem něco kdysi nasázené v krabici. Tak se utlumí zvuky a dá se víc větráků na nižších otáčkách. Asi tak, víc mě nenapadá.
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0
Odpovědět