3 zarizeni na jedne vetvi zdroje
Moderátoři: Awast, Moderátoři
- StenCZ
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
3 zarizeni na jedne vetvi zdroje
Je nejaky rozdil mezi napajenim 3 zarizeni (2hdd, 1dvd) z jedny vetve, nebo 2 na jedne a 1 na jine vetvi? Napr co se tyce stability. Mam zdroj Enermax Liberty a snazim se mit co nejvetsi poradek ve skrini. Takhle bych tam mel krome hlavnich vetvi uz jen 2. (hdd,dvd a fany + gf). diky moc
C2D6420@3,2ghz • GA-965P-DS4 • A-DATA 800mhz CL4 3GB• 8800GTS 640MB@675/2052 • SAMSUNG HD321KJ • WD Raptor 74GB • TT Armor Jr. • Enermax Liberty 500W • NEC 20" 20WGX2 Pro
S Enermaxem to neřeš! HDD + DVD RW + Fany žerou hovínko...takže se fakt neboj hodit to všechno na jednu větev 

# Akasa Zen Black # Gigabyte GA-965P-DS4 rev.3.3 # Core 2 Duo E6420 2.13GHz@3.4Ghz # Scythe Mine Cooler # GEIL Ultra 4x1GB DDR2 854MHz # Asus 4830 # WDC 6400AAKS + 7500AAKS # LG H30N + Samsung S183A # Enermax Liberty 400W # Samsung 2032BW
hihi, to je optimizmu. jen pro pobaveni. enermax liberty je ted prvni v poradi zdroju co mi "shorely". v nejkratsi dobe - mesic. ted je na reklamaci. chudak malej
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
No zas tak kvalitni nejsou mel sem doma jeden ten sel ale musel sem tam napajeci kabel doslova natalcit. Pak sem ho trochu spiloval slo to trochu lip ale stejne to delalo podeli tka sem ho dal na reklamaci a po mesici mi rekli ze vratijou penize anebo ze dostanu novej. Ale zrovna ho nemeli skladem ale rikali ze za 2 dny bude samozrejme nebyl a jeste byli ty volny dny tak sem cekal jeste tyden a stejne neprisel tak sem si vzal penize a pbednal sem ho jinde prisel ve ctvrtek a co se nestalo zdroj ani nenabeh. Uz sem myslel ze to snad rozkopu. Tak sem zavolal ze mi to nejde oni rekli ze pohoda a poslou novej. Tak uvidim jak sou v czc rychli snad to poslou co nejdriv a pristi tyden bude doma. Uz me to fakt sere pc mi nejde od 1.6., chudak 2900xt se tam vali bez uzitku. Jestli mi zas prijde neajekej kripl zdroj tak kupuju seasonic. Tak tolik asi k te kvalite Enermaxu.
- Jackal
- Zkušený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To máš asi smůlu, ale viděl bych to spíš na určitou nešikovnost. Také jsem tam dával kabely a šli natěsno, ale tam nemá být vůle. Enermax se řadí mezi to nejlepší na trhu se zdroji. Dokonece Liberty 500W je vítězem seriózního testu zdrojů v časopise Computer.m1na píše:No zas tak kvalitni nejsou mel sem doma jeden ten sel ale musel sem tam napajeci kabel doslova natalcit. Pak sem ho trochu spiloval slo to trochu lip ale stejne to delalo podeli tka sem ho dal na reklamaci a po mesici mi rekli ze vratijou penize anebo ze dostanu novej. Ale zrovna ho nemeli skladem ale rikali ze za 2 dny bude samozrejme nebyl a jeste byli ty volny dny tak sem cekal jeste tyden a stejne neprisel tak sem si vzal penize a pbednal sem ho jinde prisel ve ctvrtek a co se nestalo zdroj ani nenabeh. Uz sem myslel ze to snad rozkopu. Tak sem zavolal ze mi to nejde oni rekli ze pohoda a poslou novej. Tak uvidim jak sou v czc rychli snad to poslou co nejdriv a pristi tyden bude doma. Uz me to fakt sere pc mi nejde od 1.6., chudak 2900xt se tam vali bez uzitku. Jestli mi zas prijde neajekej kripl zdroj tak kupuju seasonic. Tak tolik asi k te kvalite Enermaxu.
Edit: mimochodem Seasonic a Enermax jsou více méně na stejné úrovni ve svých třídách.
A ještě jednou mimochodem, nadáváš na svou zručnost a špatný výber prodejny kde nakupuješ, za to opravdu Enermax nemůže.

Edit: sorry za OT.

Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
- StenCZ
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pravda, mel jsem podobny problem s pripojenim hlavniho napajeciho kabelu k desce (jeste jak je rozdeleny vlastne na 2 tak je to trosku slozitejsi) ale ted tam drzi tak pevne ze se mi ho ani nepodarilo vyndat kdyz jsem to zkousel
jedine co me trochu vadi je malo druhu kabelu. Nemuseli delat ty mish-mash kabely ktere maji cik cak sata a molex konektor. Mnohem lepsi by byl jeden kabel treba se 3-4 Sata konektory a druhy s molex.

C2D6420@3,2ghz • GA-965P-DS4 • A-DATA 800mhz CL4 3GB• 8800GTS 640MB@675/2052 • SAMSUNG HD321KJ • WD Raptor 74GB • TT Armor Jr. • Enermax Liberty 500W • NEC 20" 20WGX2 Pro
- Jackal
- Zkušený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mi šlo naprosto v pohodě, je to sice na dva kousky, ale když si je dáš dohromady, tak to zasunutí proběhne v pohodě. Nějakej kabel jsem také tlačil i očima, ale to je dobře, tak být vůle nemohou. 

Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Tak ten kabel sem myslel ten co de ze zausvky do zdroje proste sem ho tam musel natlacit silene a trochu nejak pokroutiti aby to nebehlo ale hlavni bylo ze zdroj proste nereagoval na zapinaci cudlik, kdyz sem vzadu zapl zdroj tak se zapl aji komp a cudlikem to urcite neni skousel sem jim zapinat starej komp. Ty problemy ze brzo chcipl tak to sem cet aji na czech computeru v tech komentech par lidi tam psalo ze jim chcip. Jinak podle mne TS bohemia a Czech computer nejsou spatny obchody. A ty dvojity kabely nejlip se mi to zapojovalo prvni vzdycky ten bez tech zobacku a pak ten druhej pekne pojednym to se mi delalo suprove. Jinak parametrove sou hodne dobry aji cena celekm ujde ale proste to ze mi prijdou dva shit zdroje je divny prece jenom to nejsou zdroje za 1000 Kc ani ty by si to nemohly dovolit, tak bych ocekaval nejakou kvalitu. Jinak myslite az jednou budu mit pc tak ze utahne jedna vetev HDD, DVD-RW, 3 vetraky a 2 neony? Myslim ze be to mnel dat vpoho ale radsi se zeptam at ho pak neznicim.
- Jackal
- Zkušený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Máš špatnou zkušenost, to se stává.
Záleží co ti prodaly. Špatnej kus, to se také stává, ale jak jsem psal, Enermax je to lepší mezi zdroji. Já si nemohu stěžovat a je tu spousta lidí co Enermax také mají a nestěžujou si, ba naopak, každej chválí a doporučuje. Na jiných fórech to samé. Vítězem testu se nestal jentak.
To je asi všeco chctěl napsat.

To je asi všeco chctěl napsat.

- Jackal
- Zkušený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To není tak úplně pravda. Záleží v jaké cenové relaci. Levnější Enermax, je za Seasonicem, ale vetší W a větší peníze jsou minimálně na stejné úrovni, ne-li lepší.
Nerad bych se tu dostal zas do nějaké rozepře, co je lepší a co horší. Ano, testy a recenze dokazují a nové testy a recenze dokazují co říkám já, ale můžem na to mít odlišnej názor a proto bych to nechal, ať si autor tématu udělá svůj obrázek a stejně bude volba pouze na něm samotným.
Nerad bych se tu dostal zas do nějaké rozepře, co je lepší a co horší. Ano, testy a recenze dokazují a nové testy a recenze dokazují co říkám já, ale můžem na to mít odlišnej názor a proto bych to nechal, ať si autor tématu udělá svůj obrázek a stejně bude volba pouze na něm samotným.

Tak podle me je stejne Seasonic lepsi minimalne v hlucnosti a pry i v kvalite komponent a jijich osazeni i kdyz todle je minimalni rozdil vice mene sou na tom stejne. Ale zas sem nikdy neslysel o podelanym Seasonicu mozna proto ze se asi tak moc neprodavaj prece jen cena je vysoka. Jinak sou na tom vice mene stejne s ucinosti, to je podle mne kec ze sou seasonici nejak extra nekde se pri rika pres 90% haha to je kec viz zde http://www.80plus.org/ myslim ze to tam maj dobre zmakli. Jinak ten kdo chce kvalitni a levnej zdroj bez vymenovacich kabelu tak sahne po http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40557 a ten kdo chce vymenovaci kabely tak veme todle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33853 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288 aspon ja bych si z techto vybyral. Jinak Jackal vydim ze si velky Enermax patriot
se kvuli tomu dokazes aji pohadat ale chapu te ze hajis to co sis koupil, to dela vetsina.

- Jackal
- Zkušený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty to asi nechápeš. Nikdo se nechce pohádat, není důvod. Proč hájím Enermaxe, ano, protože ho mám a proto, že je to špička na trhu a proto jsem ho i koupil !! To je snad jasné i tobě, doufám. Kdybych chtěl jen zalepit díru ve skříni koupím nějakého levného Fortrona, ale protože jsem chtěl kvalitní a spolehlivej a ve světě uznávanej zdroj, zvolil jsem Enermaxe, jako spousta lidí na tomto a ostatních fórech.
Vidíme to oba jinak, uznáváš jiné zdroje, to je pochopitelné a neberu ti to. Mě stačí odborné recenze, testy a žebříček, kde se Enermax umisťuje.
Ty jsi popsal svů konflikt s Enermaxem, ale jak jsem již psal, že jsi nemotorný s určitou dávkou nešikovnosti a máš smůlu na obchod, za to opravdu Enermax nemůže !!
Tímto bych tuto diskusi uzavřel. Autor tohoto tématu si jistě udělal obrázek a rozhodne se podle svých finančních možnosti.
Nerad bych zklouzl do flame a OT.
Vidíme to oba jinak, uznáváš jiné zdroje, to je pochopitelné a neberu ti to. Mě stačí odborné recenze, testy a žebříček, kde se Enermax umisťuje.
Ty jsi popsal svů konflikt s Enermaxem, ale jak jsem již psal, že jsi nemotorný s určitou dávkou nešikovnosti a máš smůlu na obchod, za to opravdu Enermax nemůže !!

Tímto bych tuto diskusi uzavřel. Autor tohoto tématu si jistě udělal obrázek a rozhodne se podle svých finančních možnosti.
Nerad bych zklouzl do flame a OT.

Hm ty se nechas lehce vyprovokovat,
To s tim Enermax patriotem sem myslel v dobrem ale ty si to nepochopil
. Ja taky obhajuji svou HD 2900xt i kdyz ma hafo chyb. Jinak za to opravdu muze enermax ze delaji shit zdroje nebo pak prepravce to nevim, a s tou nesikovnosti si prisel jak na to ze to blbe zapojuju by me fakt zajimalo??? Asi nedokazes prekousnout ze nekdo neni s Enermaxem spokojenej a dava to verejne najevo. A rozhoedne ti neberu ze to sou top zdroje ja je treba osobne radim na druhy misto za Seasonic protoze ten je tissi. Ale taky haffo drazsi a za tu cenu je Enermax proste luxusni a jak krasne vypada no super, a ta tasticka na kabely hmmm n1ce. A OT sme uz stejne hafo moc tak mi to je jedno 

- StenCZ
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
hm zajimave..
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Stava ... fault.aspx
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Stava ... fault.aspx