Ahoj všem prosím vás o radu, či postřech.
Problém je následující: Koupil jsem nový HW, kromě grafiky (viz podpis) a stává se mi teď divná věc - po cca hodině hraní, nebo po práci v 3ds max studiu se mi "staré hry" jako je Unreal, Unreal 2 nebo Richard Burns Rally začnou cukat. Ale to cukání není v tom, že by se snižovalo FPS - to jede pořád na stejně dobré hodnotě ( v průměru při zapnuté Vsynchronizaci 80 - 100). Nicméně textury "vrní" hlavně při otočení pohledu vlevo nebo vpravo. Prostě to místo plynulého vykreslení "odroluje". Je to velice nepříjemné a hlavně nemůžu přijít na kloub problému. Po restartu je to opět OK tak na tu hodinu Ovladače ForceWare 84.21 - s novýma ten samý problém. Při těchto problémech 3d mark06 ale stále ukazuje 5900 bodů, takže na něj to vliv nemá.
Na starém HW nebyl problém - Athlon XP 3200+, A8NE nForce4 Ultra, 1GB (2x512) Kingstone CL2, Grafika jak jsem psal stejná.
Zdroj sem ponechal 400W...vzhledem k tomu, že nový procák je 65W.
Díky za případné poznatky nebo rady.
GeForce 7900GTX - cukání
Moderátoři: Awast, Moderátoři
GeForce 7900GTX - cukání
ASuS M2N-E nForce570 Ultra; Athlon A64 X2 4400+ (AM2); 1GB (2x512) Kingstone CL4 dual; nVIDIA GeForce 7900GTX 512MB
- Jackal
- Zkušený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Cukání je pouze v zátěži ?? Jestli ano, udělej kontrolu teplot, grafika + processor a jukni na teploty zdroje. Nebo ti HDD swapuje, jak máš velkou virtuálku ??
Ovladače čipsetů máš instalované ??
Edit: po restartu je vše OK, plní se ti paměť, nebo je malá virtuálka a HDD pořád ukladá na disk.
Edit: jaká máš zdroj, jestli nějaký noname, nebo EC může se stát, že nestíhá napájet ?? Není 400W jako 400W.
Ovladače čipsetů máš instalované ??
Edit: po restartu je vše OK, plní se ti paměť, nebo je malá virtuálka a HDD pořád ukladá na disk.
Edit: jaká máš zdroj, jestli nějaký noname, nebo EC může se stát, že nestíhá napájet ?? Není 400W jako 400W.
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Zdroj je myslím OK - Fortron 400W ATX FSP400. Virtuálka je nastavena "natvrdo" max min 3000MB. Tak to ale dělám vždy...nicméně můžu zkusit zvětšit. Ale při vzniku problému disk je v klidu - teploty jsou OK v zátěži grafika 57st a procák taky tak nějak.
Co se týká ovladačů, tak tam možná restík bude - jsou z inst. CD asusu dávaný jenom drivery na síťovku. Myslíš, že by to mohlo dělat problém ? Dělám v oboru PC 14 let jako správce sítě a semotamo postavim komp, ale nikdy jsem tedy neinstaloval vše z toho cd k desce. Zkusím dát vše krom RAID.
Můžu ale mít nějaké špatné zvyky, které nový HW nemá rád :-) Mě to fakt tak štve...člověk by čekal zvětšení výkonu úměrné kvalitnějšímu železu a ono nic. Jak si myslel to zaplňování paměti ?
Co se týká ovladačů, tak tam možná restík bude - jsou z inst. CD asusu dávaný jenom drivery na síťovku. Myslíš, že by to mohlo dělat problém ? Dělám v oboru PC 14 let jako správce sítě a semotamo postavim komp, ale nikdy jsem tedy neinstaloval vše z toho cd k desce. Zkusím dát vše krom RAID.
Můžu ale mít nějaké špatné zvyky, které nový HW nemá rád :-) Mě to fakt tak štve...člověk by čekal zvětšení výkonu úměrné kvalitnějšímu železu a ono nic. Jak si myslel to zaplňování paměti ?
ASuS M2N-E nForce570 Ultra; Athlon A64 X2 4400+ (AM2); 1GB (2x512) Kingstone CL4 dual; nVIDIA GeForce 7900GTX 512MB
V praci mame nvforce chipsety a GeForce 6600 na pcie, vsechno je ok. Ale kdyz hrajeme staryho Unreala po siti, tak taky musime obcas restartovat pc, protoze se to seka. Vydrzi mi to treba den a pak to cuka zase a musim restartovat. Ale tyka se to jenom toho unreala (directx), napr. NFS mi jedou vzdycky normalne. Zkousel jsem ruzne verze ovladacu, ale problem se vzdycky vrati, prehrivani to take neni.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W