Zdravím,
mám problém chtěl jsem přeinstalovat systém ale při instalaci se počítač přehřál (důvod špatné chlazení ale o to nejde) a vypnul se. Po 3 pokusech jsem to vzdal a raději jsem původní operační systém vyčistil od bordelu ručně.
Problém je v tom že jelikož instalace systému byla špatně ukončena takže při nabíhání systému mi dá PC na výběr Windows a Windows - instalace, automaicky to nahodí instalaci a pokud to nepřejedu na Windows tak počítač hodí chybu a sekne se. Nebaví mě to už odklikávat nevíte prosím někdo jak se toho zbavit ?
Děkuji za odpověď
Instalace / standartní spuštění systému
Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Instalace / standartní spuštění systému
Jsem tu proto abych sloužil všem platícím zákazníkům.
Nastavuje se to v boot.ini v koreni systemoveho disku. Mel bys tam mit dva radky podobne temto:
v jednom z nich je ta instalace, tak ten odstran a potom si nastav default:
tak, aby cisla byla stejna jako u toho zbyleho radku
Kód: Vybrat vše
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
Kód: Vybrat vše
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Soubor je skryty, takze nejprve si v nastaveni slozky (otevri nejakou slozku a pres menu Nastroje - Moznosti slozky - Zobrazeni) zatrhni "zobrazovat skryte soubory a slozky" a mozna i odskrtni "skryt soubory operacniho systemu"
Az soubor uvidis, bude nejspis potreba v jeho vlastnostech zrusit "jen pro cteni" abys mohl zmenu ulozit.
EDIT: pokud mas standartne instalaci na disku C, tak umisteni bude presne C:\boot.ini
Az soubor uvidis, bude nejspis potreba v jeho vlastnostech zrusit "jen pro cteni" abys mohl zmenu ulozit.
EDIT: pokud mas standartne instalaci na disku C, tak umisteni bude presne C:\boot.ini
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Jestli a kam mimo adresar windows se data pri instalaci kopiruji bohuzel nevim.