No já neříkám neseženeš... kup si co chceš, to je defacto Tvůj problém.
Ale Ty se ptáš na názor ostatních... já patřím mezi ně. Nemám patent na rozum a ani nejsem polo/bůh (jak si jistě většina myslí )
CRT je fajn - ale má nevýhody. LCD je určitě přátelštější pro uživatele, ale je třeba si ho vybrat pečlivě a taky zvážit za jak dlouho budeš kupovat další... 5 let?? Jak dlouho máš tu 19" bedýnku??
Navíc zjistíš, že na LCD se dají dělat i jiné věci - filmy, seriály a spol... věř mi že čím větší, tím lepší!
A vzhledem k minimálnímu cenovému rozdílu, defacto nenutnosti cokoli kupovat (ještě pořád nevím jestli to CRT funguje jak má) bych se přiklonil k pořádnému mackovi, než kancelářskému "ubožátku"....
Měl jsem 5 let 15" CRT, rok 17", dva roky 17" LCD a teď chvilku 22"... je to fakt neuvěřitelné... na hraní Ti bohatě stačí i to CRT a stěžovat si nestěžuješ. Ale co jiné využití? Otázka budoucna...
já měl roky ps1,pak ps2 a pak jsem přešel hlavně kvůli hrám typu rome:total war,medieval2 v češtině na pc a koupil 15" CTR monitor,ale jak jsem byl zvyklej na ps2 a televizy,tak to bylo moc malý.tak jsem si koupil před asi 2roky v bazaru za 1700kč tuhle 19" a jsem spokojenej,je v pořádku,ale nedávno jsem byl u známího a ten má nějakou 17" a hrál jsem chvíli hru just cause a vypadalo to i díky tomu LCD monitoru dobře(plochá obrazovka,barvy...),možná i trochu jasnější obraz.protože pc máme výkonově stejný,a co já vím tak za to víc jak 5 tisíc nedával,protože jsem mu pomáhal sestavit pc a měl na to celé i s monitorem "jen" 17tisíc z porodnýho tak nevím
PS.17" LCD monitor je velikostně jako ta moje 19" CTR?
Kdybys to kupoval ze druhé až třetí ruky za 1/2 původní ceny tak prosím.... ale je škoda nepřidat litřík a mít fakt kus monitoru - rozlišení můžeš zmenšit vždycky.
Do 5 tisíc je jedno jaký monitor koupíš, hlavně aby se ti libil, ty ho budeš mít na stole. Parametry v této finanční skupině jsou skoro stejné, tak je to jedno. Hlavně vzhled. Já hrál na monitorech 12,8,5ms a garantuji ti, že tvé očí nic špatného neuvidí.
to Awast: polo/bůh ?? To já přeci vím už dávno !!
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Ten samsung 205BW je opravdu vklidu.Znám pár lidí co ho mají a všichni jsou spokojeni (I já, mám jen 940BW 19").Takže za tu cenu fakt dobrá koupě...Akorát si pak budeš muset trochu pohrát s nastavením...
ještě by jsem se chtěl zeptat,co to je třeba:
1. D-Sub
2. DVI-D
3.má každej LCD repráky?
4.já jsem zvyklej na klasiku 4:3,jak je to ze širokoúhlým obrazem,není to "divný"?nezvyk?nebo je lepší jak 4:3?
Taky jsem byl zvyklý na klasiku, no widescreen má něco do sebe... nové hry bez problému daná nastavení zvládají, filmy jsou nativně širokoúhlé, na NET je to jedno, ne? (na to se hodí pivot...)
Taky jsem byl zvyklý na klasiku.Měl jsem před tím AOC 17", který byl fakt super jenže mi tam odešla nějaká barva.Bylo všechno do fialova.Tak jsem si koupil doho samsunga a přechod byl bezproblémový a na filmy je to opravdu best.
Vem si oba monitory široko i neširoko úhlí. Ale 22´´ 4:3 bude větší plachta než 22´´ 16:9. Co třeba uvažovat o nějakým 16:10??
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E Phone: N900 Maemo 5
já by jsem docela šel do nějakýho widescreen monitoru,ale když vidím v nějakým krámu širokoúhlý televize,tak mě ten obraz připadá placatý,protože jsem zvyklej na klasiku,tak s toho mám trochu strach.
-ten samsung 205BW má kontrast 600:1 a odezvu 6ms,není to málo?(nevím)
Jestli mám správne info tak LG montuje do svých monitorů panely od Samsungu, taky jsou si ty LCD dost podobné, mají snad jen jinak umistěn ovládací panel. Pokud pudeš do něčeho takovéhleho neuděláš chybu
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
Nejde jen o tyhle dvě veličiny. To jsou hodnoty o který se zajímaj lidi kteří tomu moc nerozumí (tím nemyslím tebe), jsou sice dost důležitý ale taky záleží jak je kvalitní sám o sobě ten panel, jakou má barevnou hloubku (nemyslím jen kolik dokáže rozsvítit barev), i na podsvícení. Měl jsem tu možnost porovnat dva LCD paneli od Asusu, byly totožný ale měli jiné podsvícená, jeden měl obyčejnou trubici a druhý nějaký podsvíce X-Black z diod, a bylo to úplně o nečem jiném. Mnohem reálnější černá a vyšší kontrast.
kontrast je dost důležitý. pokud máš měnší kontrast tak obrázky budou vypadat tmavší např. na fotkách podívej se na net na srovnáni nějakých obrázku a poznáš.
CPU:E4300 1,8GHz(2,7)+Noctua NH-U12F , Gigabyte DS4, Kingston 2*1Gb , ATI Radeon X1950XT+VGA ThermalRight HR-03 , Forton bluestrom II 500W, ASUS DvD RW, Tt Matrix..