Máte-li doma počítač připojený k internetu, potom možná víte, že se dokáže připojit na jeden z časových serverů na internetu a díky tomu automaticky synchronizovat systémový čas. Tato synchronizace probíhá jednou za sedm dní. Pokud chcete synchronizovat častěji nebo naopak méně často, stačí provést malou úpravu v systémovém registru Windows. Klikněte na Start -> Spustit a zadejte příkaz regedit. V otevřeném okně vyhledejte klíč
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient.
Na pravé straně naleznete položku SpecialPollInterval. Poklikejte na ni, změňte číselnou soustavu na desítkovou a hodnotu vlevo změňte podle potřeb. Aktualizace každou hodinu zastupuje hodnota 3600, aktualizace denně pak 86400 apod...
--------------------
Toto je velmi užitečný tip! Předpokládám, že Microsoft to umožní nastavovat v panelu Čas v některé z příštích verzí Windows jako super novinku. Embarassed
Zde Windows vede nad Ubuntu linuxem, který to dělá při startu (nekecám) a protahuje tak start asi o minutu až dvě!
--------------------
tohle jsem obešel využitím utility Webtime a přes zástupce ve Snadném spuštění to nastavím ručně a rychle (a s výběrem servru)-
Stahnout lze tady http://www.gregorybraun.com/
Aktualizace času ve Windows XP každý den (smart os)
Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři
Aktualizace času ve Windows XP každý den (smart os)
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
-
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
V poslední době mi připadá, že tahle aktualizace má nějaké potíže .... mně to hlásí - Při zjišťování stavu poslední synchronizace došlo k chybě. Server RPC není k dispozici.
Tak to dělám Webtime utilitkou.
Tak to dělám Webtime utilitkou.
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0