Zdravím jsem v koncích.Už jsem hledal pomoc i na tomto fóru a trochu mi pomohlo.Prosím o radu zakoupil jsem si včera tento router a přes noc až do rána se ho snažil zprovoznit.Bída.Nejdříve jsem dělal chybu v tom,že jsem přepsal ip adresu routeru v lan a on se pak nepřihlašoval v konfiguraci na to jsem po čase přišel.V návodu nic vysvětleno není.
Takže mám připojení kabelem to jsem zastčil do zástčky wan a propojil stolní pc s XP přiloženým kablem RJ-45.Nakonfiguroval jsem v systému ip adresu dle návodu.Spustil obsluhu routeru přes webové prostředí.A tam jsem postupně nastavil Lan i Wan dle providera.Bohužel se mi nadaří připojit se stolním pc.Zato se mi povedlo se připojit bezdrátem noťas na Vistách.Nevíte někdo co s tím?Co zkontrolovat?
Naposledy upravil(a) MurphyP dne ned led 27, 2008 08:13, celkem upraveno 1 x.
1. nastavit rezim Gateway - v menu polozka Operation Mode
2. nastavit LAN - TCP/IP settings -- LAN Interface
Tam nastavis IP adresu, masku a branu. Asi budes chtit rozjet DHCP server, takze polozku DHCP das na Server.
3. v pocitacich pripojenych k routeru musis nastavit automaticke ziskavani IP adresy (pokud jsi zapnul DHCP server).
zener píše:1. nastavit rezim Gateway - v menu polozka Operation Mode
2. nastavit LAN - TCP/IP settings -- LAN Interface
Tam nastavis IP adresu, masku a branu. Asi budes chtit rozjet DHCP server, takze polozku DHCP das na Server.
3. v pocitacich pripojenych k routeru musis nastavit automaticke ziskavani IP adresy (pokud jsi zapnul DHCP server).
Vše jsem už udělal mám pevnou ip adresu,tak jsem tam zadal pevnou a dle svého starého nastavení zadal údaje IP,MASKU,DNS,ale ne do LAN,ale do WAN,když to udělám v LAn přestane se mi načítat nastavení modemu a nic.
MurphyP píše:Vše jsem už udělal mám pevnou ip adresu,tak jsem tam zadal pevnou a dle svého starého nastavení zadal údaje IP,MASKU,DNS,ale ne do LAN,ale do WAN,když to udělám v LAn přestane se mi načítat nastavení modemu a nic.
Asi si moc nerozumime...
WAN = vnejsi sit (napr. internet)
LAN = vnitrni sit
Takze v casti WAN musis nastavit svoji pevnou IP adresu, popr. jestli mas modem s DHCP, tak jen nastavis DHCP klienta
No a v casti LAN nastavujes vlastnosti site, do ktere se pripoji pocitace - at uz dratove nebo bezdratove. Takove nastaveni LANu muze vypadat treba takto
A kde mám sehnat nastavení LAN?Wan mám teda nastavený dobře mám pevnou IP adresu a všechny parametry jsem tam zadal a co teď?Nešlo by se spojit přez skype a cheatovat si?
Naposledy upravil(a) MurphyP dne sob led 26, 2008 19:56, celkem upraveno 1 x.
MurphyP píše:A kde mám sehnat nastavení LAN?Wan mám teda nastavený dobře mám pevnou IP adresu a všechny parametry jsem tam zadal a co teď?
Opis presne to moje nastaveni. Myslim, ze je dokonce takto standardni
Pak si v pripojenych pocitacich nezapomen nastavit automaticke prideleni IP i DNS...
Ovladaci panely --> Sitova pripojeni --> Pripojeni v mistni siti --> pravy klik --> vlastnosti --> zalozka obecne --> Protokol site Internet (TCP/IP) --> vlastnosti --> ziskat adresu IP ze serveru DHCP automaticky a Ziskat adresu ze serveru DNS automaticky
MurphyP píše:Teď jsem to zkusil jen přepsat v těch síťovejch nastavení a to pomohlo.Zkusím restary.MOOOOc děkuju.
Neni zac, dej pak vedet, jestli to chodi...
Jeste bych urcite doporucil zapnout sifrovani. Pak se muze stat, ze nekdo prijde k Tobe pod barak a pripoji se do Tvoji site. Nastaveni sifrovani udelas v Wireless -- Security. Idealni by bylo WPA2, ale pokud mas nejaky starsi notebook, nemusi ho podporovat. Pak se budes muset spokojit s WEP. Ale lepsi neco, nez nic
Vypli včera proud,tak jsem už pc potom nezapínal.Firewall jsem měl na mysli.Ochranu,bránu měla by být integrovaná v routeru.Dřív jsem zkoušl všechny možný programy a pak jsem někde četl,že je to buřt,že lepší je hardware firewall,tak bych chtěl vedět jestli s tím máš nějakou zkušenost s nastavením v routeru.
Ano spadne spojení i na stabilu i na NB.Ale protože mi to funguje teprve od včera tak nevím jestli je to možný připadá mi,že by to mohlo být tím jak se připojí NB.
Když už jste se uvolil řešit problémy se začátečníkem.Můžu mít dotaz,který se netýká přímo tohoto tématu?Chtěl bych vědět jestli tady někdo neřešil vodafone a inernet pro domácnost.Jak to funguje rychlosti atd.Oficiální stránky projíždím,ale postřehy uživatelů jsou k nezaplacení.Děkuji