Tak tedy Aero glass (grafický engine co se dá vypnout) se mi líbí. Je to moc hezké a oproti XP se lépe přepíná mezi okny a vůbec se lépe orientuje na ploše. Microsoft přejal některé vychytávky z MAC OS a dalších konkurentů, takže je více "user friendly".
Instaloval jsem 64-bit verzi a třásl se, co to bude znamenat. tak tedy! Ovladače (64-bit) pro Vista na chipset nVidia 570 se nenainstalovaly zcela správně. Konkrétně ovladače IDE ... takže to má s mým SATA 300 diskem problémy, při restartu a vypínání ho pořád zpomaluje a zrychluje a ikdyž se to nakonec povede, tak to trvá až hrůza! Taky můj flashdisk je nějaký zpomalený při zápisu (max 400kB). ale s tím flashdiskem si zkusím ještě pohrát.
Zapomeňte na Winamp, Nero burning a BS Player, Visty vám suše hned při začátku instalace oznámí, že jsou známé problémy s kompatibilitou. Další problém byl s kodeky.....
Naopak bez problémů byl AVAST, GOM player (lepší než BS player), StrongDC, SKYPE a vůbec další takové ty prográmky, které mají i svou placenou verzi. Dopředu uklidním všechny, co si myslí, že na 64-bit operační systém nepůjdou nainstalovat 32-bit prográmky.
Ještě jsem nezkoušel instalovat a hrát hry, teď nějak není čas. Zato jsem se upřímně zasmál u klasických windows karet hraných skoro 3D a vystínovaných a se speciálními zvukovými efekty! Jak je vidět, v Microsoftu mslí na všechno.
Veškeré zásahy, které vyžadují admin práva uživatele, si vyžádají vaše potvrzení, ikdyž jste přihlášeni jako admin. No, ještě chvíli a přinutím se najít, kde to vypnout....
Office 2007 mě šokovaly novým designem! Budu si muset zvyknout. Naštěstí funkčně je to v pohodě, jen všechno hledám

Doufám, že se to časem zlepší, protože jinak bych ty Visty vyhodil z okna. Mám je legálně, ale štvát mě nebudou! Mám je jen chvilku, tak omluvte, že nepíšu o více zkušenostech...
Vzhůru programátoři celého světa! Upravte vesmír pro Win Vista 64bit !!!!
Čekám otázky i odpovědi....
Michal