Download | Programy

ATI x1900XT 256MB,potřebuji radu nebo informaci:

Grafické karty ATI, nVidia, Matrox, Intel, VIA ... a jejich přetaktování

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Ladislav
Nováček
Nováček

ATI x1900XT 256MB,potřebuji radu nebo informaci:

Příspěvek od Ladislav »

ahoj, mám sestavu -Sapphire ati x 1900xt 256MB, AMD 3500+AM2,1024MB RAM,320GB disky v rajdu, Desku Asus M2N-E 570Ultra,zdroj 400W, v testu 3DMarku06 mám na rozlišení1280x1024 4322b,1024x768 4782b, není nic taktováno, ovladače orig,6.11,
otázka1. -je to obvyklý výsledek u téhle karty? zdá se mi to dost málo....
otázka2. - ve hře Joint Task Force se to hodně cuká a padá i když jsem dal dop. konfiguraci a v další RTS - Company of Heroes mám v obraze u předmětů normální tvary stínů ale když se pohybuji mapou, jsou stíny mraků kostičkované(hranaté) ale v tom samém záběru kamery ostatní věci mají přirozené stíny....čím to může být?
otázka3. - zkoušel jsem v CCC přes OVERDRIVE nataktovat jen o trochu kartu jejich automatickým nástrojem...původní hodnoty500-621 se zvedly na 621-690Mhz a hodnoty 594-720 se zvedly na 720-800Mhz, ve výsledku testu se to však na bodech nijak neprojevilo a naopak při testu v rozliš. 1280x1024 se to u testu světlušek seklo, zčernala obrazovka, PC nic nedělal a pomohl jen restart,, zkoušel jsem to 2x se stejným výsledkem..., je to normální u takové karty?
Nejsem nijak zkušený uživatel a pokud se někdo prokousal ve čtení až sem, budu vděčný za každou dobrou radu.Před tím jsem měl X1800GT kterou jsem dvakrát "úspěšně" reklamoval a teď už začínám být trošku ve stressu jestli není něco i s touhle, teploty ve hrách(nových) se po intenzivním hraní pohybují do 71°, procesor do 43°, hledal jsem nějaké informace o téhle kartě ale většina je jen o verzi s 512MB pamětí.
Děkuji za Váš čas při čtení tohoto "slepence"
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Ad. 1 Všechno je v pořádku a vlastně buď rád, protože tvůj CPU je, prosím no offense, docela brzda...

Ad. 2 Chyby ve hrách budou pravděpodobně (když přihlédnu k tebou uváděným teplotám) způsobeny špatnými nebo špatně nainstalovanými ovladači, nebo prostě hrou samotnou... zkus sehnat nějaký patch... (tipuju ty ovladače)...

Ad. 3 Je to jasné, hodnoty jsi "přebuřil" a karta se ti sekla v tom "nejlepším"... ono to sice našlo max hodnoty, ale vůbec to nepočítalo se stabilitou při dlouhodobější zátěži, takže zkus frekvence snížit...
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Ladislav
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Ladislav »

díky za odpověď, ještě k tomu OVERDRIVE, tam v CCC se to nastavuje samo,automaticky a nemohl jsem to nijak ovlivnit, jestli jsem tomu rozuměl dobře,nejde to do maxima a mělo by si to stabilitu ohlídat,někde jsem četl že v taktech podobné karty se dostali (ale samozřejmě jinými nástroji) mnohem dál,(a fungovala...) taky mne zarazilo to, že se nataktování vůbec neprojevilo ve výsledku testu3DM06, :) když tedy pominu ten zásek ve vyšším rozlišení při testu v 3DM06, to s tou hrou bude asi Titulem,i když jsem o podobném problému v CoH nečetl ani na zahraničních forech,ovladače mám teď nové ale dělalo to i na 6,9, přeinstalace přesně dle pravidel :D a v jiných hrách problémy nevidím...,, ještě jednou moc díky. :D
P.S. jen jsem si myslel, že tahle karta se na výkonu ve hrách projeví více,hlavně v některých hrách(RTS) mě to "koktání" vadí.
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Hry typu CoH dost zatěžují procesor (proto ta brzda) a tam by bylo na výkonu znát přetaktování... jakákoli stovka MHz nahoru je plus pokud není na úkor stability...

taky RAMky není nikdy dost.... při přechodu z jednoho na dva GB jsem zpozoroval při skirmishi 4 na 4 docela solidní pokrok v plynulosti hraní....

Overdrive u CCC je spíše taková menší parodie na taktování, ale dokud není jiná aplikace volně na trhu která by znala novou kartu, pak musí stačit...

Doporučuji AtiTrayTools nebo Ati Tool...
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
Ladislav
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Ladislav »

díky moc, na ten procík se podívám po návodu na takt, jestli bych to nezvládl sám, ty RAMky mě taky napadly ale čekám na to, jestli nepůjdou trošku dolů s cenou(už takhle jsem docela krvácel... :D )
Odpovědět