Download | Programy

Jak zmenit IRQ v XP widlich?

Nastavení Windows, příkazy, optimalizace, plochy, tvorba Live CD

Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři

oyza
Uživatel
Uživatel

Jak zmenit IRQ v XP widlich?

Příspěvek od oyza »

Zdar lidi,
resim takovou zajmavou vecicku. Mel jsem stejny irq na grafice a na soundu. Grafarna Asus EAX1650pro PCIE tam neni co menit a zvuk sem testoval v obou pci slotech jak creative live! tak novou audigy. Nastavoval sem v biosu primo pro dane sloty IRQ i nechal jen 2 IRQ ktery jsou volny jako jediny pouzitelny a po vypisu biosu maj sice ty IRQ, ale widle je pak samy zase naflaknou na uplne jiny a stejny. Ve spravci zarizeni je moznost pro volby vysedla. Ted sem zrusil konecne nvidia shitboard sitovku a dal tam jinou a presunulo se irq ze zvuku na sit, ale nechapu, proc porad tvrde odmita bios nastaveni. V biosu neni volba PnP OS.

mam desku GB K8N51GMF-9, bios novej, ovladace jsem zkousel jak novy i starsi

jak tedy donutit widle at to sezerou? stve me to z principu!
eXp10it
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

odpoved je silena: nejde resp. jde ale musi se myslim zmenitve spravci zarizeni typ pocitace z Jednoprocesorovy.blabla....ACPI na "Standardni PC"...potom nad IRQckama prevezme kontrolu BIOS jako u windows 98 ;) tuto akci ti ale nedoporucuji....obvykle pomuze vypnuti nepotrebnych zarizeni integrovanych na desce, lpt, oba comy, treba i jedna vetev IDEcka a kdo vi co jeste....mam s tim hodne zkusenosti, vetsinou spatnych
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

no prave, jenze kdyz zrusim acpi, tak uz ty widle asi nerozchodim :) nesnasim onboard veci, takze sem krom disku a usb z mothabordu nepouzil nic a povypinal. no uz nemam grafiku+sound na stejnym tak uvidime co na to restarty... ono se mi to totiz nahodne restartilo s chybou irq not equal nebo nejakej takovej zblud a vsechno zvlast sem uz testoval... asi nakonec jeste finalne jednou reinstalnu widle pro tuhle konfiguraci
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

Anonymous píše:.. ono se mi to totiz nahodne restartilo s chybou irq not equal nebo nejakej takovej zblud a vsechno zvlast sem uz testoval...
preste tohle mi delala moje starsi deska. nekolik variant nastaveni a porad system padal. uz hold doslouzila..
eXp10it
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

vzhledem k tomu ze irq ma co docineni s pristupem do pameti, tak k tomu irq not less or equal doporucuju preventivne otestovat pameti goldmemory testem nebo aspon hodku nech bezet prime95 na BLEND aby si vyloucil moznot ze jsou chybne pameti
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

ja sem samozrejme vse dukladne otestoval. :) vse ok.

proste desticka kaput.
oyza
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od oyza »

eXp10it píše:vzhledem k tomu ze irq ma co docineni s pristupem do pameti, tak k tomu irq not less or equal doporucuju preventivne otestovat pameti goldmemory testem nebo aspon hodku nech bezet prime95 na BLEND aby si vyloucil moznot ze jsou chybne pameti
no bezel mi memtest 12hodin, prosel na mejch 2G cca 22x :)
prime zatim jen chvili, jeste nebyl cas. pustim to za chvili az pujdu cucet na bednu, puvodne sem chtel OCcknout a pak to testnout, ale zkusim to bez...
oyza
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od oyza »

maestro píše:ja sem samozrejme vse dukladne otestoval. :) vse ok.

proste desticka kaput.
desticka je stara 2 mesice, tak nevim. hlavne netusim co uz testovat. muzu hrat Gothica 3 treba 5h a nespadne to, pak si pustim film a zbuchne to. Od ty doby, tzn od vcera, co jsem vykopril konecne tu shitboard nvidia netku, tak to spadlo na uplne jinej error, kdyz sem cachroval s usb sluchatkama a audigi, delal sem pokusy a pak spustil CS. uvidime. fakt to padalo nahodne, ale je fakt ze sem mel porad pustenou sitarnu a ta mi na zacatku pred upgradem biosu resetovala komp porad dokola. jak sem koukal na netu, vcelku znamej error.
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

no, ta moje deska treba pri prvnim nabootovani os bezela asi minutu a pak BSOD. (delalo to u ruznych os i s zapnutym ci vypnutym acpi...)

po druhem nabootovani fungovala bez problemu. :)

co poradit k te tve desce nevim
oyza
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od oyza »

tak blend test bezel hodku a kus a no errors... pustim to pres noc, ale predpokladam, ze to pojede OK. zatim to jeste nespadlo, tak treba ta netka byl problem. uvidime, dam vedet, nicmen to IRQ me stejne stve...

edit: tak blend test bezel 9h pres noc a vse OK, teplota procaku 40°... sem z toho jelen
Odpovědět