Poradit - nadupaný NB do 30000 s DPH - VBI
Moderátoři: Sedlo, PCMark, DigitalDooM, Awast, Moderátoři
-
- Nováček
Poradit - nadupaný NB do 30000 s DPH - VBI
Ahoj lidi!
po zdlouhavém hledání a srovnávání NB na českých e-shopech jsem našel něco, co by mi vyhovovalo jak cenou tak výkonem. Než ale utratim tech 30000 jeste bych se rad zeptal na Váš názor. Jedná se o násl. sestavu:
http://www.barbone.cz/index.asp?action=PCsklad&tt=NB (uprostřed)
Barbone Wizard
Asi bych do toho šel bez operačního systému (-1500) a zainvestoval to do 7200rpm disku. Šasi je ASUS VBI S96J s grafikou mobility radeon x1600/256MB. Jde mi o to, nahradit stávající PC výkonějším NB, kvůli přenosnosti. Ted mám (PC): A-XP 1700+@2600+, radeon 9800pro@XT, 1500MB Ram + CRT.
Původně jsem chtel nové PC a LCD a pro mobilitu PDA, NB se mi v tomhle ohledu zdá jako nejlepší kombinace všeho.
po zdlouhavém hledání a srovnávání NB na českých e-shopech jsem našel něco, co by mi vyhovovalo jak cenou tak výkonem. Než ale utratim tech 30000 jeste bych se rad zeptal na Váš názor. Jedná se o násl. sestavu:
http://www.barbone.cz/index.asp?action=PCsklad&tt=NB (uprostřed)
Barbone Wizard
Asi bych do toho šel bez operačního systému (-1500) a zainvestoval to do 7200rpm disku. Šasi je ASUS VBI S96J s grafikou mobility radeon x1600/256MB. Jde mi o to, nahradit stávající PC výkonějším NB, kvůli přenosnosti. Ted mám (PC): A-XP 1700+@2600+, radeon 9800pro@XT, 1500MB Ram + CRT.
Původně jsem chtel nové PC a LCD a pro mobilitu PDA, NB se mi v tomhle ohledu zdá jako nejlepší kombinace všeho.
No za ty prachy bych čekal lepší, ale možná se mi to jen zdá. Chceš ho na co? Na hry? Je tam název značky? Barbone je prodejce.
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info
-
- Nováček
Jasně, to jsou kompy VBI- Verified by Intel (vbi.cz). Tedy vlastně se jedná o "case" s grafkou, zakladnou a displejem. Výběr komponent záleží jen na mě, ale to co nabízí barbone mi celkem sedí.
Pokud je ta grafka aspon trochu lepsi nez Ati Radeon 9800pro@XT (128mb) tak mi to na hry zatim bohate stačí. Jinak to chci na filmy, semtam naka LANka s kamosema a kdyz to budu brat do prace aby to bylo výkonný. Od Intel Core2Duo určitě neustoupim.
Jak jsem nahoře psal tak "case" je Asus S96J (viz vbi.cz). Doted mam CRT 19" 1024*768 a jen doufám že mi tech 15,4" 1280*800 bude stačit na filmy a hry atd... Vubec si tu velikost nedovedu představit, máte s tim nekdo zkušenosti? Nebo co myslíte, má cenu do toho jít? Co jsi myslel tim, že jsi za ty prachy čekal lepší?
Jeste neco - výdrž baterie není pro mě moc důležitá, počítám s tim, že to bude stejnak pořád v zásuvce..
Pokud je ta grafka aspon trochu lepsi nez Ati Radeon 9800pro@XT (128mb) tak mi to na hry zatim bohate stačí. Jinak to chci na filmy, semtam naka LANka s kamosema a kdyz to budu brat do prace aby to bylo výkonný. Od Intel Core2Duo určitě neustoupim.
Jak jsem nahoře psal tak "case" je Asus S96J (viz vbi.cz). Doted mam CRT 19" 1024*768 a jen doufám že mi tech 15,4" 1280*800 bude stačit na filmy a hry atd... Vubec si tu velikost nedovedu představit, máte s tim nekdo zkušenosti? Nebo co myslíte, má cenu do toho jít? Co jsi myslel tim, že jsi za ty prachy čekal lepší?
Jeste neco - výdrž baterie není pro mě moc důležitá, počítám s tim, že to bude stejnak pořád v zásuvce..
no když jsem tak koukal po noťasu do 30 000Kč tak mě přišel dost dobrej tenhle co vy na to?..pravda bez OS ale to už je zanedbatelné http://www.pcexpert.cz/notebooky/vbi-hel80-i4
- Gryc Lukáš
- Uživatel
Re: Poradit - nadupaný NB do 30000 s DPH - VBI
Teď mi rukama prošel tenhle ASUS http://www.alfacomp.cz/old/php/zbozi.ph ... &zbo=71666 a šlapal fakt dobře a za 30 je i s legálním win ( šlo by možná sehnat i bez OS ). I novější hry na tom jely jako víno ( GF7600 + Turion64 X2 + 1GB RAM ). Akorát na baterky slabší. 

Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti
-
- Nováček
Už ho mám...
Tak už jsem si ten noťas koupil a jsem naprosto spokojenej. Je to následující konfigurace:
šasi VBI Asus S96J
disk Seagate Momentus 100GB 7200ot/min
procesor Core2Duo T7200
paměť 1x1GB Kingston 667MHz
grafka mobility X1600
Wifi
BT
Jediný co tomu lze z mých poždadavků vytknout jsou ty dva "PC-Speakery" co mají být repráky, ale nakonec používám sluchátka, takže problem se tim vyřešil i když ne natrvalo.
Co by ostatním mohlo vadit, ale já to nepotřebuji:
- chybí DVI (má to analog)
- zvukovka je jen stereo + repráky (koupim si za 1500 ext. zvukovku na svoji 5.1 sestavu)
- nemá PCMCIA (zato má Express Card)
cena bez OS mi vyšla na 32781,- Kč s DPH u firmy Agen (agen.cz) kde byly velmi vstřícný. NB nechali zahořet a ukázali mi před odběrem displej jestli není vadný a pak teprve shodili FAT tabulku, aby to bylo bez OS.
Baterie vydrží asi tak 2,5 hodiny při Office práci s 50% jasu displeje. Naštěstí se dá dokoupit větší baterie (7200Mh misto 4800Mh) za 1600 s DpH, kterou ale nepotřebuju. Pro mě je to každopádně
šasi VBI Asus S96J
disk Seagate Momentus 100GB 7200ot/min
procesor Core2Duo T7200
paměť 1x1GB Kingston 667MHz
grafka mobility X1600
Wifi
BT
Jediný co tomu lze z mých poždadavků vytknout jsou ty dva "PC-Speakery" co mají být repráky, ale nakonec používám sluchátka, takže problem se tim vyřešil i když ne natrvalo.
Co by ostatním mohlo vadit, ale já to nepotřebuji:
- chybí DVI (má to analog)
- zvukovka je jen stereo + repráky (koupim si za 1500 ext. zvukovku na svoji 5.1 sestavu)
- nemá PCMCIA (zato má Express Card)
cena bez OS mi vyšla na 32781,- Kč s DPH u firmy Agen (agen.cz) kde byly velmi vstřícný. NB nechali zahořet a ukázali mi před odběrem displej jestli není vadný a pak teprve shodili FAT tabulku, aby to bylo bez OS.
Baterie vydrží asi tak 2,5 hodiny při Office práci s 50% jasu displeje. Naštěstí se dá dokoupit větší baterie (7200Mh misto 4800Mh) za 1600 s DpH, kterou ale nepotřebuju. Pro mě je to každopádně