Se skoro stydim za takovejhle lamovskej dotaz, ale poslední dobou mě to dost trápí a nevim vůbec co s tím. Prostě když nainstaluju nějakej program, tak ho můžu spustit jenom z mýho profilu. Ostatní uživatelé mají automaticky zakázaný přístup do složky, kam sem program instaloval.
Nejvíc mě udivuje, že podobně je tomu i třeba u antiviru nebo firewallu.
A není nastavením Instalovat program pro všechny uživatele PC?, které je u instalací některých programů. Tam dávám vždycky Instalovat pro všechny.
Může mi někdo poradit, jak to roychodit tak, aby ty programy mohli používat všichni?
Jak nainstalovat programy pro všechny uživatele PC?
Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já právě řeším stejnou věc a tak hledám na netu.
Z vlastní zkušenosti vím, že pomáhá například instalovat program místo do C:\Program Files\
tak do C:\Document and Settings\All users\Programy\
Většinou to pomůže. Ale nefunguje to například u Google Talk, kde prostě jiná volba než do Program Files neexistuje... Taky mě to dost štve... I když dám instalovat pro všechny uživatele - čímž oni dostanou do nabídky start zástupce - tak program nefunguje, jelikož NAPŘÍKLAD C:\Program Files\Grisoft\AVG Free neotevřou ani v normálním průzkumníku. Nevím jak ostatním uživatelům dát práva pro prohlížení dané složky. A to i v případě, kdy jsou všechny účty jako administrátor, se tam nedostanou....
Čert aby to spral. :-)
Migelo
migelo@email.cz
Z vlastní zkušenosti vím, že pomáhá například instalovat program místo do C:\Program Files\
Většinou to pomůže. Ale nefunguje to například u Google Talk, kde prostě jiná volba než do Program Files neexistuje... Taky mě to dost štve... I když dám instalovat pro všechny uživatele - čímž oni dostanou do nabídky start zástupce - tak program nefunguje, jelikož NAPŘÍKLAD C:\Program Files\Grisoft\AVG Free neotevřou ani v normálním průzkumníku. Nevím jak ostatním uživatelům dát práva pro prohlížení dané složky. A to i v případě, kdy jsou všechny účty jako administrátor, se tam nedostanou....
Migelo
migelo@email.cz
co treba zkusit nastavit na slozku c:\instal\ opravneni pro vsechny uzivatele...Migelo píše:Já právě řeším stejnou věc a tak hledám na netu.
Migelo
migelo@email.cz
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.
Hm, už jsem to vyřešil! :-)
Pokud nějaký program co nainstalujete nepojede jinému uživateli PC, tak restartujte PC, než naběhně obrazovka o spouštění Windows stiskněte F8 a zvolte spustit v Nouzovém režimu.
Pod ním se přihlašte na svůj účet.
Tam nastavte práva potřebným adresářům v Program Files následovně (klepněte na Vlastnosti a pak na záložku Zapezpečení)

Toť vše! Teď už to valí.. :-) Rozjel jsem takto OpenOffice, ZoneAlarm, PhotoFiltre atd.. Snad to někomu pomůže...
Migelo migelo@email.cz
Pokud nějaký program co nainstalujete nepojede jinému uživateli PC, tak restartujte PC, než naběhně obrazovka o spouštění Windows stiskněte F8 a zvolte spustit v Nouzovém režimu.
Pod ním se přihlašte na svůj účet.
Tam nastavte práva potřebným adresářům v Program Files následovně (klepněte na Vlastnosti a pak na záložku Zapezpečení)

Toť vše! Teď už to valí.. :-) Rozjel jsem takto OpenOffice, ZoneAlarm, PhotoFiltre atd.. Snad to někomu pomůže...
Migelo migelo@email.cz
To absolutně nic neřeší, jak jsem řekl, Google Talk NEJDE nainstalovat jinam než do C:\Program Files\ takže pak nejede ostatním uživatelům...oyza píše: co treba zkusit nastavit na slozku c:\instal\ opravneni pro vsechny uzivatele...
Je zvláštní, že některé programy se s tím porvou normálně, jiné ne... Některé jedou u více uživatelů... Jako například TrueCrypt..
omfg tak si nastav pristup pro everyone pro ten google talk...Anonymous píše:To absolutně nic neřeší, jak jsem řekl, Google Talk NEJDE nainstalovat jinam než do C:\Program Files\ takže pak nejede ostatním uživatelům...oyza píše: co treba zkusit nastavit na slozku c:\instal\ opravneni pro vsechny uzivatele...
Je zvláštní, že některé programy se s tím porvou normálně, jiné ne... Některé jedou u více uživatelů... Jako například TrueCrypt..
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.