C2D E6300 + MSI P965 Platinum
Moderátoři: PCMark, Awast, Moderátoři
C2D E6300 + MSI P965 Platinum
Prosim o pomoc. Nedari se mi pretaktovat E6300 vic nez na 2,24GHz stabilne. Pameti mam CORSAIR 800MHz PC6400 CL5-5-5-12 TWINX XMS2, chladic na procesoru je Noctua NH-U9F, zdroj Fortron 500W. Aby to jelo stabilne na 2,24GHz musel jsem pridat napeti na severnim mustku o jeden dil (tusim ze to bylo o 0,05V). Kdyz se dostanu na 2,8GHz budu rad.
xmickey píše:Chtělo by to více rozepsat jak si co v BIOSu nastavil....
Zdroj, Paměti, Chlazení vypadá OK.
Popiš více co to dělá.
Vse jsem nechal na auto. S napetim procesoru jsem experimentoval, ale nic kloudneho to neprineslo. Na napeti pameti jsem nesahal, protoze jsem zkousel taktovat na max 2,8GHz takze pameti diky nasobic jely na 800MHz. Vypnul jsem akorat automatickou detekci (SPD) a casovani nastavil rucne na zminovanych 5-5-5-12. To je asi tak vse.
Pardon Ja se neprihlasil. Zajimave je, ze obcas pri pretaktovani na 2,8GHz to chvili jelo, fungovaly vsechny programy vcetne her. Ale po restartu to uz nenabootovalo.Anonymous píše:xmickey píše:Chtělo by to více rozepsat jak si co v BIOSu nastavil....
Popiš více co to dělá.
Vse jsem nechal na auto. S napetim procesoru jsem experimentoval, ale nic kloudneho to neprineslo. Na napeti pameti jsem nesahal, protoze jsem zkousel taktovat na max 2,8GHz takze pameti diky nasobic jely na 800MHz. Vypnul jsem akorat automatickou detekci (SPD) a casovani nastavil rucne na zminovanych 5-5-5-12. To je asi tak vse.
Anonymous píše:Pardon Ja se neprihlasil. Zajimave je, ze obcas pri pretaktovani na 2,8GHz to chvili jelo, fungovaly vsechny programy vcetne her. Ale po restartu to uz nenabootovalo.Anonymous píše:xmickey píše:Chtělo by to více rozepsat jak si co v BIOSu nastavil....
Popiš více co to dělá.
Jo a ještě jsem zapomel co to dela po pretaktovani.
Vetsinou to ani nenabootuje a kdyz nahodou jo, tak po chvilce vytuhne a musim restartovat. Ted uz to snad bude vse.
- Albert
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se za OT, ale zajímaly by mě teploty jakých dosahuješ s chladičem Noctua co máš ty yoschi, uvažuju, že ho koupím, tak by mě zajímalo jak je dobrej.
C2D E6550@2,8Ghz, ASUS P5K-E, ZOTAC 8800GTS 512MB, 4x1024MB A-Data 800MHz, WD 500GB, Seagate 500GB, Corsair 520W, Windows Vista 64bit, Acer AL2723W - 27" -SPVA
Chladič jsem koupil jako pasivni a k nemu dokoupil 80mm ventilator taky Noctua. Teploty se drzi v rozmezi 39-42C.Albert píše:Omlouvám se za OT, ale zajímaly by mě teploty jakých dosahuješ s chladičem Noctua co máš ty yoschi, uvažuju, že ho koupím, tak by mě zajímalo jak je dobrej.
Chladic je skvely a je to krasavec. Montaz velice jednoducha, hlavne pri srovnani s originalnim chladicem. Kdyz jsem ten originalni montoval vyslovil jsem radku velice nepeknych slov a jeste jsem se bal ze desku zlomim vejpul.
Naposledy upravil(a) yoschi dne stř led 17, 2007 14:34, celkem upraveno 3 x.
5ešení? možná
já bych najdříve aktualializoval BIOS, a pak se pustil do taktění, je možné že je na vině nesprávně nastavená dělička pamětí..
Core 2 Duo QX6700 2,66 @ 2,93 GHz + ThermalRight SI-128 SE (+12 cm fan) + Gigabyte 965P-DS4 + 1024 MB DDR2 Corsair XMS2 + 2048 MB AData Vitesta 800EE + 21" Dell P1130 + GeForce 9800 GT 512 MB + AC Accelero S1 + 12 cm fan + HDD WD Caviar Black 1 TB + X-Fi Extreme Gamer + Genius HT 5.1 + Skystar 2 + Thermaltake M9 ( 3 x 12 cm fan ) + Enermax Liberty 500W a další blbiny..
Re: 5ešení? možná
Bios jsem aktualizoval. Delicka je nastavena spravne. Kopanec je nekde jinde, ale nevim bohuzel kde.AgentWC40 píše:já bych najdříve aktualializoval BIOS, a pak se pustil do taktění, je možné že je na vině nesprávně nastavená dělička pamětí..
Tak uz asi tusim
AGENTWC40 ma pravdu. Za vsim je pravdepodobne BIOS. Pri zmene delicky pameti se z neznameho duvodu meni i casovani pameti. Bohuzel se casovani neda ovlivnit ani rucnim zadanim hodnot. Budu muset cekat na novy BIOS.