Download | Programy

Chyby v obraze po přetaktování RAM a CPU

Procesory AMD, Intel, VIA a další, přetaktování a řešení jejich problémů

Moderátoři: PCMark, Awast, Moderátoři

MadAMD

Chyby v obraze po přetaktování RAM a CPU

Příspěvek od MadAMD »

Dobrý den,
mám problém a potřeboval bych poradit od zkušenějších.
Přetaktoval jsem si CPU AMD Athlon 2800+ 1,8GHz do 754 na 2,15GHz (9*239MHz) s box chladičem teplota max 40 stup. v zátěži.
Zároveň jsem zvednul RAM ( 512MB 400MHz CL2,5 modul + 1GB 400MHz CL 3 modul ) z referenčního 333MHz 2,5 ,3,3,7 na 392MHz 2,5 ,3,3,6 ( při 400MHz mi nenajeli windows ).
Zkoušel jsem program pí na 32M míst a v poho CPU drželo. Nechal jsem RAM projet memtestem - 2 hodiny 0 chyb.
Jakmile však začnu hrát objeví se mi chyby v obraze ( jako kdybych přetaktoval grafiku ale s tou jsem nehýbal ).CPU má nejvýše 40 stupňů. AGP a PCI lock nemám, tak jsem nastavil místo default 66MHz pro AGP a 33MHz pro PCI.
Při 3D-marku 2006 pozoruji větší sekání a mám menší celkové hodnocení než na defaultních hodnotách ( CPU mám však hodnoceno lépe přetaktované-takže to klesá na dalších věcech ). Pí se mi taky vypočítá o dost rychleji přetaktovaným CPU.
Nevím tedy, proč se celkově hraní více seká a ty chyby v obraze k tomu.
Prosím o pomoc.
xmickey
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmickey »

Stáhni si tenhle prográmek: http://www.cpuid.com/clockgen.php
A hlídej si s tím frekvence. AGP by mělo být něco kolem 66 MHz a PCI něco kolem 33,33 MHz. Jestli můžeš měnit frekvenci AGP tak tam dej 67 MHz (v BIOSU !!) tím zajistíš že se nebude zvyšovat společně s FSB.
Pokud to tvoji desku nerozpozná tak v PLL setup nastav svůj generátor hodin. Jestli nevíš který t je koukni do tabulky... http://www.cpuid.com/clockgen.php
MADAMD

Příspěvek od MADAMD »

Díky za radu. V tom programu jsem zjistil, že frekvenci AGP a PCI mám nastavené správně.
Nakonec jsem to vyřešil podtaktováním pamětí: ubral jsem frekvenci na přibližně 370 a zvedl procesor na 2,2GHz ( nikdy bych nevěřl, že CPU na 130 mikro technologii do 754soc. dá
z referenčních 1,8 na 2,2 s box chladičem při 48 stupních max. - pokud mi neblbne měřák teploty jako na grafice kde mám pořád 90-100 stupňů a to se mi nezdá reálný ( GeForce 6600GT ).
Teď už chyby v obraze nemám a v 3DMarku už mám i na grafice dobrý skóre.
Odpovědět