výše přetaktování záleží taky na pamětích, descxe a na tom zda má odemčený násobič nebo ne.
napětí bych nedoporučoval nad 1,8V i když jsem tento CPU testoval i s vyšším napětím, tak momentálně dlouhodobě jedu na 1,75V.
Teplotu nedoporučuji mít vyšší než 60°C.
Tento CPU může zvládnout asi tak 2000 - 2200 MHz záleží jak to je dobrý kus.
//edit: tak když máš desku s KT400, tak není AGP/PCI lock a nejvyšší FSB se standartními takty PCI / AGP je 166MHz bicméně mi na mojí starší desce Epox8k9ai s KT400 šlo FSB zvednout až na 189MHz, ale to sem byl spíše vyjímka.
Naposledy upravil(a) PCMark dne pát bře 02, 2007 09:37, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem taktoval způsobem pouze zvedat násobič. Nakonec jsem zůstal na 133 x 15 při minimálním napětí 1.600 V. Pří 133 x 16 a napětí 1.650 V už Stress Prime házel chyby. Zákazník si totiž přál napětí zvedat minimálně nebo vůbec.
Standartní frekvence AGP / PCI je v tvém případě jen pokud je FSB 133 nebo 166, jakákoliv jiná FSB mění hodnotu frekvence AGP a PCI. U těchto procesorů je pro výkon hodně důležitá co nejvyšší FSB, takže vyšší výkon ti přinese 12x166 = 2000MHz
Ale klidně můžeš zkusit FSB i vyšší než 166MHz ale zase to moc nepřeháněj a pokud ti to chladič uchladí, tak klidně tam dej i 1,7 nebo 1,75V, je to naprosto bezpečné napětí. Mi to momentálně funguje na 211x10 při 1,75V a SuperPI za 50s.
Caute. Mam mensi problem. Mam procesor Athlon XP 2200+ Thoroughbred B a dosku MSI VIA KT600. Mozem menit nasobic a chcel som teda nastavit 12,5*166 kvoli RAM-kam ale komp ani nenabehol. Tk som skusil 11*166 aj 10,5*166 co da povodnych 1800MHz ale ani to s nim nepohlo. Proste sa neda menit frekvencia vobec. Nehovoriac o tom ak zdviham len FSB. Pritom doska (aspon podla manualu by to mala zvladnut) :idea:
deska s KT600 by měla bez problému pracovat i na 200FSB, můžeš zkusit aktualizovat bios u desky. Popř. zkusit taktovat jen změnou násobiče (ale lepší je FSB).
PCMark píše:deska s KT600 by měla bez problému pracovat i na 200FSB, můžeš zkusit aktualizovat bios u desky. Popř. zkusit taktovat jen změnou násobiče (ale lepší je FSB).
Diky za rychlu odpoved (Anonym). No skusal som uz vsetky mozne kombinacie takze asi fakt zostava iba updade BIOSu. Este ma na napadlo ci by som nemal aj pri mensich zvyseniach frekvencie zvysit napatie - nechaval som standard 1,6V. Nemal by som zvysit aspon na 1,65V al. 1,7V? Nechcem zbytocne riskovat.
Pokud máš dobré chlazení tak jsou bezečné napětí do 1,8V. Už si přesně nepamatuji kolik můj procesor zvládne bez zvýšení napětí ale myslím že to bylo něco kolem 1,9 - 2,0GHz, ale u každého procesoru je to stejně jinak ... zkusit to klidně můžeš pokud máš to dobré chlazení.