Ahoj, Plánuji koupit nové PC a nemůžu se rozhodnout u některých dílů, můžete mi poradit? (Inspiroval jsem se sestavou do 40 tis.).
Počítač bude na práci v modelovacich pgm, filmy, sledování TV a hry. Taky bych ho chtěl trochu přetaktovat. Nemůžu se rozhodnout jakou:
1) Skřín koupit a bych neupekl procesor a nebo nečo jiného.
2) Mám koupit raptora na systém poznám těch 10000rmp. nebo raději koupit na systém např 250GB disk.
3)monitor 22'' je TN panel ale rychlá odezva a 21'' je S-PVA. Co by jste brali?
Předem dík za vaše názory a připomínky. Klidně mi můžete překopat sestavu.
Skříň: Enermax Chakra ECA 3050-B nebo Antec SOLO
Zdroj: Enermax Infinity 650
Základní deska: Asus P5K-E/WIFI-AP, Intel P35
Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600, Quad Core, 2.4 GHz
Chladič: Noctua UH12
Paměti: A-Data Vitesta Extreme Edition, 2x1GB Kit, DDR2 800, CL4
Pevný disk: Western Digital Raptor WD740ADFD, 10'000rpm, 16MB, 74GB, SATA
Western Digital Caviar SE16, 7200rpm, 16MB, 500GB, SATA-II
Optická mechanika: Samsung WriteMaster SH-S203B, DVD-DL, SATA
Zvuková karta: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro, PCI
Grafická karta: Sapphire Radeon HD 2900XT, PCI-E, 512MB
Monitor: Samsung SyncMaster 226BW, 22" TFT Widescreen, DVI-D Samsung SyncMaster 215TW, 21" Wide TFT
Nové PC
Moderátoři: Sedlo, PCMark, DigitalDooM, Awast, Moderátoři
- Jackal
- Zkušený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá sestavička. Může to být klidně jak to je. Raptor je dobrej, ale myslím, že stačí 36GB jen pro systém, 74GB na co ?? Když ho odhlučníš a koukám, že jsi si vybral dobrou skříň, tak se ti to povede, tak je to super pomocník. Také o něm už delší dobu přemýšlím.
Dobrá zvuková karta.

Dobrá zvuková karta.

Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
Té sestavě se dá vytknout málo co. Snad jen to čtyřjádro se mi zdá zbytečné, protože dnes ještě většina software neumí využít ani dvoujádro. Já osobně bych asi sáhl po výkonnějším dvoujádře. Raptor na systém vem zcela určitě a, jak psal Jackal, stačí Ti 36 GB. 74 GB jedině pokud bys chtěl mít nainstalovány systémy dva.