Pro vsechny vyvojare super zprava Apple se rozhodlo svuj prohlizec pro MacOS - Safari - nabidnout i pro Windows Tudiz muzete testovat kompatibilitu svych stranek i pro MacOS ... a nasledne taky svuj web oznacit MacOS compatible
Jedna se sice o verzi Safari 3.03 Public Beta, ale ze sveho - asi 10 min - testovani muzu rict, ze docela v pohode Prakticky jsem nemel o MacOS zadne mineni ani nazor, ptz jsem o nem nemel zadne info. Popravde receno jsem nikdy zadne neshanel Ale musim rict, ze Safari me prijemne prekvapilo
Ackoliv ani nevim, jake vykreslovaci jadro pouziva, ma dobrou podporu. Prirovnal bych ho k lepsim prohlizecum - FF a O. Mel jsem obavy, neco jako u IE. Kde vetsinou pouzivam podminene komentare <!--[if IE]>, tam Safari nezklamalo, vykresluje naprosto paradne (=jako Firefox). Nemel jsem ani sebemensi problemy s podporou JavaScriptu. Vytvareni elementu, mene pouzivane eventy i AJAX funguje bravurne. Je to zkratka plnohodnotny prohlizec. Libi se mi
Kdo ho chce zkusit, je to free... Jinak podporuje RSS, zalozky, favicon atd. Zkratka moderni prohlizec. Link na stazeni:
http://www.apple.com/safari/download/
Safari pro Windows XP/Vista
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- Zdenek
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kontrola vzhledu stránek jako v Macu je jistě dobrá věc, ale já jsem narazil na pár špatně fungujících posuvníků a taky to občas spadne. A nejsou tam pořádné nástroje, jak se podívat kódu "pod pokličku". Jádro je forknuté starší Gecko, odtud podobnost a určitá kompatibilita s FF. Je mi ale záhadou, jak si mohli dovolit uzavřít kód, ale bohatá americká firma může asi všechno.
Zdenek
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Safari pro Windows XP/Vista
tak to je super