Download | Programy

Intel extremne tichy vykonny a spolehlivy s moznosti rozsire

Poradna pro nákup nového hardwaru, nebo celé sestavy. Informace o nákupech.

Moderátoři: Sedlo, PCMark, DigitalDooM, Awast, Moderátoři

Remus
Nováček
Nováček

Intel extremne tichy vykonny a spolehlivy s moznosti rozsire

Příspěvek od Remus »

Ahoj vsichni, taky bych Vas chtel poprosit o pomoc se svou sestavou, kterou bych si chtel poskladat. Nikdy jsem to nedelal, ale rad kutim a taky se snazim nejakou dobu v tomto oboru vzdelavat. Ma sestava by mela byt vykonna, ticha (nejlepe z pasivnich chladicu ci velice tichych vetracku, ktere by jely jen v pripade potreby) a spolehliva s zadnymi blikatky a svetylky. Bude to PC pro praci, ale take jako multimedialni a pro zabavu. S pretaktovanim v soucasne dobe nepremyslim, ale jak se rika nikdy nerikej nikdy... Komponenty, ktere se bezne a casto nevymenuji, tak bych chtel co nejmodernejsi a nejlepsi...(tim myslim hlavne skrin, zakladni desku, procesor a zdroj) aby byla dobra moznost renovace (upgrade) zastaralych dilu do budoucna. Na tomto stroji chci ze zacatku (nez casem prejdu na Windows Vista) vyuzivat Windows XP Professional - 32 bit, tak mi bude stacit RAM tak DDR2 1024MB 1066MHz - 2x. U nekterych komponent jsem si nebyl jisty, co by bylo nejvhodnejsi, tak jsem napsal vice moznosti.... Jo a nejdulezitejsi, chtel bych do tohoto stroje investovat tak 35-40 tisic korun ceskych. Vsem za pomoc predem moc dekuji.

A ted uz muj navrh:

Konfigurace sestavy

Platforma: Intel extremne tichy vykonny a spolehlivy s moznosti rozsireni.

Case:
CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690-KKN1-GP
Coolermaster Centurion 532

Větráček do skříně:
Noctua NF-S12-1200

Základní deska: Asus Maximus Extreme - Intel X38

Procesor:
INTEL Core 2 Quad Q6600 - 2,40GHz, 1066MHz FSB, 2x 4MB cache, socket 775

Tichý chladič CPU:
Noctua NH-U12F

Operační paměť:

DDR2 1024MB 1066MHz Kingmax
A-Data 1024MB 800MHz - 2x
A-Data Vitesta EE 2048MB (kit 2x1GB) 800+ MHz

Grafická karta: Sparkle VGA nVidia 8800GT, 512MB GDDR3 (600/1800 MHz), 256-bit,2xDVI, HDTV, PCI-E
GIGABYTE VGA nVidia 8800GT 512MB DDR3, DVI,TVout, HDCP, PCIex

MSI NX8600GTS-T2D512EZ-HD, 512MB, HeatPipes, PCIe

Pevný disk: Samsung HD401LJ - 400GB SATA II

Zdroj:
Corsair Power Supply HX520 520W
Silentmaxx semi-Fanless 600W
PC zdroj Etasis EFN-560 550W
Seasonic OEM 600W

CD-RW/DVD-RW:
Samsung SH-203N
Cliff
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cliff »

Procesor: INTEL Core 2 Quad Q6600 - 2,40GHz, 1066MHz FSB, 2x 4MB cache, socket 775

si myslím, že je zbytečné kopuvat pokud nataktuješ nižší řadu tak bude mít podobný výkon za menší peníz

DDR2 1024MB 1066MHz Kingmax tyhle vem

chladič a větrák dobře jsi vybral

Základní deska: Asus Maximus Extreme - Intel X38 panečku ty jedeš vtom ti neporadim :)

zdroj Corsair

tenhle case se ti nelibi ?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90000008LQ
Remus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Remus »

Diky za rady a pripominky,
prave ze v soucasne dobe taktovat nechci, ale do budoucna, kdo vi....
Ta zak. deska je mozna az moc, ale tu asi kazdy rok nebudu kupovat novou :D

jo a s to skrini....CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690-KKN1-GP tak tahle se mi libi a ma spoustu vetracich otvoru, jen nevim, jestli by nebyla lepsi nejaka hlinikova...ta co ji uvadis ty tak je pekna, ale ja bych volil asi bez dvirek...
Cliff
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cliff »

Remus píše:Diky za rady a pripominky,
prave ze v soucasne dobe taktovat nechci, ale do budoucna, kdo vi....
Ta zak. deska je mozna az moc, ale tu asi kazdy rok nebudu kupovat novou :D

jo a s to skrini....CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690-KKN1-GP tak tahle se mi libi a ma spoustu vetracich otvoru, jen nevim, jestli by nebyla lepsi nejaka hlinikova...ta co ji uvadis ty tak je pekna, ale ja bych volil asi bez dvirek...
tak zakládku nemusíš měnit každý rok ještě ktomu když se zatím nechystáš taktovat :) u toho proceru jde o to, že zbytečně vrazíš prachy pokud koupíš
nižší řadu levnější a povede se ti ten procak nataktovat ak budeš mít podobný nebo i stejný výkon za menší prachy. Za zbyle prachy mužeš koupit lepší zvukovku nebo nějaky slušny LCD monitor :) jo jasně já mám taky radši case bez dvířek :)
Cliff
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cliff »

btw: čemu chceš 4 jadrák ? hry ani prográmy zatím nevyužijou a do bdoucna je to zbytečne když intel vydal nové Core 2 Extreme QX9650 a v budoucnu půjdou stouto technologii ještě dál (45nm)

ten by nestačil ?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30981S0D8E
Remus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Remus »

Asi by stacil, ale na jak dlouho :) Pro svou praci potrebuji vykon, spolehlivost a klid(ticho) ;)
Cliff
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cliff »

Remus píše:Asi by stacil, ale na jak dlouho :) Pro svou praci potrebuji vykon, spolehlivost a klid(ticho) ;)
vždyt říkam intel vydal nové procáky s 45nm technologii jak chceš ty ja byt tebou tak vezmu 2jadrový když ak později už koupim 45nm
Remus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Remus »

Na jednu stranu mas pravdu, ale kolik takovy novy procak bude stat???Bude to nej novinka.....Vis a clovek muze porad cekat na neco lepsiho, zvlaste v pocitacovych technologiich.....treba do smrti. Vzdycky se chysta neco noveho a lepsiho............
Cliff
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cliff »

Remus píše:Na jednu stranu mas pravdu, ale kolik takovy novy procak bude stat???Bude to nej novinka.....Vis a clovek muze porad cekat na neco lepsiho, zvlaste v pocitacovych technologiich.....treba do smrti. Vzdycky se chysta neco noveho a lepsiho............
no je to novinka ale nový procák nebudeš kupovat za měsíc nebo za půl roku ten ti vydrži min. rok určitě
Odpovědět