Download | Programy

PC zcistajasna kaput

Zdroje, monitory, tiskárny, scanery, myši, klávesnice, zvukové karty, CD a DVD mechaniky a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PC zcistajasna kaput

Příspěvek od hanes6 »

Rad bych poprosil o radu. Znicehonic se mi vypnulo PC,ale jen tak, ze se vypnul monitor, ale vetraky se dal tocily a klavesnice svitila stejne jako obe diody na skrini. Pak sem vypnul PC ale klavesnice se nevypnula. Vytahl jsem napajeni PC a po chvili se vypnula dioda na klavesnici. Po znovuzapnuti PC opet nabehly jen vetraky ale uz se nerozsvtila ani klavesnice a DVD rom nereagoval na vysunuti. Navic zvuk pri nabehnuti compu rozhodne neni takovy, jakoby nabihal system. Proste jen hukot vetraku. Baterii jsem zkousel vyndat a znovu zandat. Po opetovnem vypnuti a zapnuti (uz to ted neslo ani vypinacem ale jen na ostro ze zdi) uz se aspon otevrela DVD mechanika po zmacknuti. Ale klavesnice a monitor porad vubec nereaguji. Na skrini ted sviti jen zelena dioda ze je comp zapnuty, ale ta oranzova ani neblikne.
(HW: zdroj EC 350W, deska EPOX 4PCA3I, grafika RADEON 9200 myslim, Pentium IV 2GHz, 1GB ram)
Diky za rady
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Asi něco umřelo... tipuju grafiku.

Jak PC pípá po zapnutí?
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

priznaky

Příspěvek od hanes6 »

Da se rict ze nepipa vubec. Jen prvotne zaskrci a pak uz jen monotonni hluk vetraku. Ale proste monitor jako kdyby byl odpojeny. A je mozne ze by kvuli grafice nejelo nic?
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Je to možné... u PC je možné všechno.

Zkoušel jsi základní věci vytáhnout a znova je "zapojit?? Tzv replug...
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes6 »

to sem nezkousel. ale zkusim az budu doma. a jeste pry by to mohla byt deska anebo zdroj. je to mozne?
dik
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Jak jsem psal... možné je všechno.

Na desce nebo ve zdroji mohl prdnout kondík.

Prostě to bude chtít všechno jednotlivě prozkoušet...

Až se budeš v tom PC hrabat, prohlídni pořádně desku jestli nemá nějaký kondenzátor nafouklý nebo vyteklý, stejně tak zdroj. JU??
hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes6 »

oki diky
hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes6 »

tak jsem zkusil pocitac zapnout s jinym zdrojem a nic. porad stejne - monitor ani neblikne a pc ani nepipne Jen se rozjedou vetracky. zkousel jsem dat jinou grafickou kartu a taky nic. Na desce nevidim zadne viditelne poskozeni/spaleni, ale da se teda predpokladat ze to bude asi ta deska? Nebo jaky pls navrhujete dalsi postup, co bych mel jeste zkusit?
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Veškeré komponenty vyzkoušet na 100% funkčním hardware...
vlkodlak99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodlak99 »

Já bych udělal to co Awast prostě to důkladně prozkoušel podle mě je nejlepší jít úplně od začátku od desky odpojit úplně všechno (Hdd disky, klávesnici, myš, cd romky, jestli tam máš nějakou interní čtečku napojenou rovnou do desky prostě nech tam jen grafiku procík zdroj a monitor zapni kompl a uvidíš co se bude dít pokud to nenaběhne můžeš zkusit restartovat bios někdy nestačí jen vydělat baterku bios někdy i tak drži je tak poblíž baterky na to jumpet tak tím a pokud nepomůže ani to řek bych že se odporoučel procesor což se taky někdy stane
vlkodlak99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodlak99 »

Ještě bych chtěl dodat že takhle aspoň nebude muset zkoušet všechno postupně prostě pokud to nepojede holí jen deska +grafika + monitor je problém někde na desce nebo v procíku protože grafiku tam zkoušel jinou takže tou to nebude a pokud se to rozjede tak tam postupně všecko bude dávat zpátky až do chvíle kdy to zase nepojede a budeme doma
Odpovědět