Ahoj, chtěl bych si koupit externí disk na zálohování filmů, DVD, mp3 atd. Moje predstava je asi takova WD My Book Essential Edition 2.0 500GB http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H0A8000FEC
Jen nevim, jake prenosove rychlosti s timto diskem budou pres USB 2.0, nechtel bych, aby to byl nejakej pomalej snek. Moje predstava je max 3000 kc bez DPH, vic se mi do toho davat nechce.
Byl by prenos pres eSATA rychlejsi? Na druhou stranu je asi jedno, jak dlouho se to bude kopirovat, kdyz bude rychlost alespon 30Mb/s..
Diky Vám za rady
Edit: jeste me napada, jestli by se nevyplatil radsi interni disk, ktery vyjde levneji, ale tim padem by uz asi nefungoval jako zalohovy, protoze filmy bych kopiroval rovnou na nej a z nej bych to i poustel. Tim padem to postrada vyznam, jako zalohovy disk. Nebo je to jen moje domnenka? Jednoduse bych chtel, aby nemel disk sanci spadnout a ja tak prisel o svoje data. A mozna si to myslim blbe, ale interni disk bude asi na spadnuti nachylnejsi?
Jaký externí 500GB disk?
Moderátoři: Sedlo, PCMark, DigitalDooM, Awast, Moderátoři
Jaký externí 500GB disk?
CPU: Intel Core2 Duo E4300@2,70GHz, Chladič CPU: AC Freezer 7 Pro, MB: Gigabyte P35-DS4, RAM: A-Data Vitesta EE 2x1GB 800@900 MHz, GPU: Asus EAX1950PRO, ZK: Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer, HDD: Seagate Barracuda 320 GB 7200.10, Mechanika: DVD-RW LG GSA-H12L, Case: Thermaltake Soprano, Zdroj: Fortron 500W Blue Storm II, Monitor: LG Flatron L1760, Myš: Logitech MX1000, Klávesnice: Logitech Media Keyboard Elite, Repro: Logitech Z-2300 2.1, Sluchátka: Sennheiser HD555
WD MyEbook jsem mel moznost vyzkouset a spokojenost. Jednalo se o 500GB verzi pripojenou pres USB. Zapis kolem 8 MB/s, cteni kolem 30 MB/s. Takze rychlosti hodne solidni.
Co se tyce externiho/interniho, je to na Tobe, co vic vyuzijes. Pokud s tim chces chodit ke kamaradum a sdilet s nimi nejaka data, je to idealni volba. To same, pokud mas doma vic pocitacu. Ale pokud mas doma jen jeden pocitac a bude to lezet nekde zahrabane porad na jednom miste, je to zbytecny luxus.
Co se tyce externiho/interniho, je to na Tobe, co vic vyuzijes. Pokud s tim chces chodit ke kamaradum a sdilet s nimi nejaka data, je to idealni volba. To same, pokud mas doma vic pocitacu. Ale pokud mas doma jen jeden pocitac a bude to lezet nekde zahrabane porad na jednom miste, je to zbytecny luxus.