Mám 4850e s deskou Gigabyte DS3H (780g čipset) a nějak se mi nezdají naměřené teploty (měřeno programem Core Temp, Everest, EasyTune 5). Nechal jsem hodinu běžet orthos a výsledky jsou:
V klidu: 24°C na jádrech, 47°C podle diody desky
100% zátěž: 40°C na jádrech, 68°C podle diody
Abych pravdu řekl, tak všude se píše, že správná teplota je ta udáváná z jader a že diodám se nedá věřit, ale mě přijdou špatné obě dvě teploty. Ta v klidu 24°C je podle mě moc nízká a ta z diody je zase nějak moc vysoká... Ve skříni je jen integrovaná grafika, cpu chlazené pasivně Scythe Ninja 2, takže jediný větrák je ve zdroji.
Co si o tom myslíte?
Edit:
Tak tady http://www.alcpu.com/forums/viewtopic.php?t=374 se píše, že v čipech AMD Brisbane je nějaká chyba a špatně to ukazuje. Otázka je o kolik. Mě totiž přijde že ta teplota 68°C zase prozměnu nějak moc velká. Takže když bych chtěl taktovat, tak vůbec nevím jakou teplotu cpu vlastně má...
Když jsem se dočetl, že to prostě blbě ukazuje, tak už to CPU neřeším. Spíš mi teď vadí to, že jsem schválně koupil zvukovku Asus Xonar DX a v analog režimu je nepoužitelná, protože si náhodně prohazuje a vypíná výstupy. Zajímavé ale je, že na desce s Intel P45 funguje bez problémů, takže to vypadá jak kdyby to mělo něco společného se základní deskou, nebo co.