Download | Programy

Jak spustit hudbu ve stanovený čas (smart os)

Nastavení Windows, příkazy, optimalizace, plochy, tvorba Live CD

Moderátoři: ladarozan, Zdenek, Pockmat, Moderátoři

Pockmat
Moderátor
Moderátor

Jak spustit hudbu ve stanovený čas (smart os)

Příspěvek od Pockmat »

Chcete-li v určitém čase přehrát předem vybranou písničku či celý playlist, není nic jednoduššího, než si to v systému nastavit. Nemusíte přitom používat (instalovat a nastavovat) ani aplikace třetích stran. Vše máte totiž doslova po ruce. Klikněte na Start menu a vyberte, Programy -> Příslušenství -> Systémové nástroje -> Naplánované úlohy. Otevře se okno pro přidání nové naplánované úlohy. Poklikejte na položku a stiskněte Další. Nyní vyberte soubor m3u (playlist WinAmpu), nebo libovolnou písničku. Vyberte cyklus opakování a klikněte na Další. Vyberte čas spuštění a v dalším kroku se prokažte svým uživatelským heslem. Celou akci dokončete a to je vše. Tento tip můžete například využít i pro probuzení ze spánku, tedy pokud necháváte PC běžet přes noc.

----------------------

Budu poněkud OT, ale tohle jsem dokázal realizovat i dávno před pořízením naší první 486. Rozebral jsem mechanický budík od tety a k páčce blokující zvonění jsem připájel tavidlem na nerez (pájí výborně i ocel) 2,5 mm² měděný drát. Vedle jeho konce jsem namontoval mikrospínač ze zaklapávátka vyřazeného domovního telefonu. Při zvonění tedy sepne spínač. No a zvonicí pero jsem nechal nenatažené, do série se spínačem jsem nabastlil šňůru pro spotřebiče s dvojitou izolací 回 (bez ochranného vodiče, 2 žíly), připojil magnetofon a přichystal kazetu a nechal zmáčknuté PLAY. Tenkrát to byl mazec.
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
Odpovědět