snažím se zprovoznit domácí síť pomocí routeru di-524. Podařilo se mi sice všechny počítače propojit, ale nemohu přijít na to, jak sdílet internet.
Mám modem MVH110H od O2, který je napojený na anténu a přes USB do pc. Dále mám z tohoto pc veden lan kabel do routeru di-524 do normálního usb slotu stejně jako zbylé dva počítače. V obchodě mi bylo řečeno, že to je možné. Nejprve jsem hostitelský počítač s připojením na internet připojoval předs lan do wan portu, ale to nefungovalo vůbec. Nastavil jsem hostitelskému počítači ip adresu 192.168.0.1 a zbylím jsem nastavil automatickou adresu. Poté jsem povolil sdílení internetu a souborů. Ze všech počítačů se sice s každým z nich propojím, ale nefunguje internet. Toto řešení mám zejména kvůli wifi připojení pro notebook a PSP. Ovšem ani z jednoho zařízení se také nemohu připojit na internet,s routerem se spojí,ale internet nejde.
V nastavení routeru přes webové rozhraní je položka DHCP, kde byli počítače vidět jako dynamické ip adresy,tak jsem je přiřadil jako statické, problém je však v tom, že se přes DHCP nemůže připojit, ve statusu je pořát DHCP connected... Jednou se mi to nachvilku (na páe vteřin) podařilo připojit a fungoval internet,jenže pak se něco stalo,zřejmě jsem něco omylem změnil a od té doby už to nemohu znovu nastavit.
Proto vás žádám o jakékoliv rady a řešení. Předem mockrát děkuji, už jsem bezradný