Download | Programy

Stavba PC

Zdroje, monitory, tiskárny, scanery, myši, klávesnice, zvukové karty, CD a DVD mechaniky a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stavba PC

Příspěvek od StenCZ »

Hoj, nevedel sem moc kam tohle tema dat tak jsem ho dal sem :)

Ted k veci. Koupil sem si novy kompik, a jako drsnak sem si rek ze ho sam slozim :) ehm.. ted toho trochu lituji, mel sem to nechat na proficich :). Nez mi prijel komp tak jsem hodne cetl clanky o sestaveni pc atd.. Mam case tt armor junior a ZD gigabyte ds4 (965). prvni problem prisel pri prisroubovani teto desky ke case. Do der v trayi casu jsem dal takove ty "prodluzovaky" na sroubky, a do nic pak primontoval desku.. v tom jsem zjistil ze pres ni se tam nedostane zdroj takze jsem chtel vyndat desku.. v tom prisel problem: Jak tam ty "prodluzovaky" nejsou v trayi pevne pripojeny, hrozne spatne se deska odsroubovavala. Stravil jsem nad tim minimalne 45minut. Delal jsem vse spravne s temy prodluzovaky a tak?

Jeste bych mel jeden dotaz na majitele teto skrine - k cemu slouzi takove ty hrozne dlouhe sroubky a sroubky s hrubym zavitem?

A otazka pro vsechny: Musi byt v case nutne speaker a takove to cidlo otevreni bocnice?

Diky moc vsem. Cya
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

:?

A teď nastává ta správná sranda se stavbou...

Máš kamaráda co by to uměl?? Nebo šikovného taťku co by rád pomohl??

PCSpeaker být nemusí, ani to cidlo....
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

v tom by uz nebyl problem, jediny zasek jsem mel na tom uchyceni desky v case.. ted uz vim co a jak zapojit, napajeni atd. spis mi jde o to jestli tu nema nekdo stejnou kombinaci case + MB... zajimalo by me jestli jsem to sroubovani delal spravne :)
jeste bych mel dotaz pokud ma nekdo tuto skrin - viz vise ty sroubky a suplik na disky - je uchycen jen jednim sroubkem nebo vice? kdyz ho prisroubuju jednim tak se mi zda ze se pomerne dost pohybuje.. diky :)

ps. tedka jsem nandal raptora do silentmaxxu... no reknu vam nic peknyho to nebylo... to lepeni ty teplovodivy folie dovnitr silentmaxxu je pekna otrava a piplacka

a ted uz vazne posledni dvoj dotaz :) vadi kdyz teplovodiva pasta trochu pretece okraj te vystouple casti procesoru? (opravdu jen decentne, daval jsem jen tenkou vrstvicku), popripadne jakym prostredkem cistit procesor a chladic pri nanaseni nove pasty.. diky
Awast
Čestný člen

Příspěvek od Awast »

Ten case jsem zatím jenom viděl... takže tady sorry....

Ad dvojdotaz.... není dobré pokud se ti roztéká pasta po celé desce... čistit to můžeš ubrouskem... bohatě postačí, nějaký jemný hadřík je ještě lepší. Netřeba ředidel a technických benzínů.

Já už viděl několik způsobů nanášení pasty...

1. Imho klasika kdy se nanese na procesor tenká vrtsva a chladič se "připlácne"...

2. Ultra tenká vrstva na procák i chladič...

3. (pro zkušené borce co postaví 3 kompy denně) Kapka doprostřed procáku a připlácnutí chladiče... (fakt to měl tak akorát... po hodině se pasta totálně rozlila skoro až ke krajům a teplotu měl jako sestavy okolo
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

nemyslim tim ze by to teklo po desce jen to malilinko preteklo z ty vyvyseny casti procaku, nemel by to byt problem.. pls nema nekdo tt armor?
SiMpLe
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SiMpLe »

Ajajaj... Problémy při stavbě ti nezávidim. Také se toho bojim :( Nevím jestly to mám zkusit sám nebo jít do odborníků...

Sry ale asi ti tímhle příspěvkem moc nepomůžu...
<3 Progaming, grafika, moviemaking, počítače.
Intel QuadCore Q9550 2,76GHz @ 3,66GHz, Kingston HyperX 4GB BlackEd. 1064MHz, Asus P5Q-E, 1,32T HDD's (1T Seagate Barracuda 32MB, 7.200 + 320GB Seagate Barracuda 16MB, 7.200 [backup]), DVD Samsung SH-S223B, CM Dominator 690 KWN1 NVIDIA Edition, GIGABYTE GTX275 OC 896MB , Xigmatek Dark Knight, Cooler Master Real Power 620W.
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

ja nevim mno clovek se to nekdy naucit musi :)

ted nemuzu nainstalovat silentmaxx do toho amoru, ma sroubky v jiny vysce nez dvd mechanika a tak na nej nefachaj ty lyzicky od armoru... pekny :)
SiMpLe
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SiMpLe »

Omg tak co to pak je za Case? Chtěl sem do ní jít a nějako už se mi fakt nechce... :stop:
<3 Progaming, grafika, moviemaking, počítače.
Intel QuadCore Q9550 2,76GHz @ 3,66GHz, Kingston HyperX 4GB BlackEd. 1064MHz, Asus P5Q-E, 1,32T HDD's (1T Seagate Barracuda 32MB, 7.200 + 320GB Seagate Barracuda 16MB, 7.200 [backup]), DVD Samsung SH-S223B, CM Dominator 690 KWN1 NVIDIA Edition, GIGABYTE GTX275 OC 896MB , Xigmatek Dark Knight, Cooler Master Real Power 620W.
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

bud jsem blbej ja a nemuzu na to prijit nebo se silentmaxxem proste nepocitali...
Cliff
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cliff »

mi se to nechce celé číst jaký máš problem (tys neměl teplo. pastu už napatlanou ? )
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

aktualni problem
1) jak dat silentmaxx hdd silencer do TT armor jr.
2) da se klec na hdd v teto skrini primontovat vice nez jednim sroubkem aby pevne drzela? jak?
3)do traye v case jsem vrazil "standoffs" (viz obrazek nize, neznam cesky vyraz), da se nejak udelat aby se potom kdyz odsroubovavam desku nevykrucovaly z traye spolecne s ni?

obr.
Obrázek
diky
P-tech
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od P-tech »

Že by to byl dystanční sloupek? :D co na to říct, snad jedině hodně utáhnout ale mě se nikdy nestalo že by se povolovaly společně se šroubkem.
ASUS EEE PC 900A
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

co treba dat na druhou stranu maticku?
P-tech
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od P-tech »

matičku tam samozřejmě dát můžeš, pokud ti to pomůže a ty sloupky mají dost dlouhý závit ;)
ASUS EEE PC 900A
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

žádné matičky se tam nedávají, stačí to přišroubovat do case
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

no ale snad nevadi kdyz tam budou ne
P-tech
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od P-tech »

běžně se tam opravdu nedávají ale ničemu tam vadit nebudou.
ASUS EEE PC 900A
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

ok diky...
problem se silentmaxxem jsem nevyresil.. jedina moznost by bylo presne merit a sikovne sroubovat/lepit. do toho se mi moc nechce. zatim mam raptora normalne v kleci na hadry a teplota asi 37 stupnu asi po hodine prace. je to dobry?.. horsi je ze to opravdu neni tichy disk :)
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

HDD silencer se dává do pozice pro DVD ne? Tam ti nepasuje?
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

PCMark píše:HDD silencer se dává do pozice pro DVD ne? Tam ti nepasuje?
dava se tam.. jenze tt armor nema sroubky, ale ten svuj kolejnickovy system.. dvd mechanika ma diry na kolejnicky ve spodni casti svy vejsky, hdd silencer presne veprostred. navic neni dostatecne siroky aby tam "zapadnul"..
Odpovědět