Hoj, nevedel sem moc kam tohle tema dat tak jsem ho dal sem
Ted k veci. Koupil sem si novy kompik, a jako drsnak sem si rek ze ho sam slozim ehm.. ted toho trochu lituji, mel sem to nechat na proficich . Nez mi prijel komp tak jsem hodne cetl clanky o sestaveni pc atd.. Mam case tt armor junior a ZD gigabyte ds4 (965). prvni problem prisel pri prisroubovani teto desky ke case. Do der v trayi casu jsem dal takove ty "prodluzovaky" na sroubky, a do nic pak primontoval desku.. v tom jsem zjistil ze pres ni se tam nedostane zdroj takze jsem chtel vyndat desku.. v tom prisel problem: Jak tam ty "prodluzovaky" nejsou v trayi pevne pripojeny, hrozne spatne se deska odsroubovavala. Stravil jsem nad tim minimalne 45minut. Delal jsem vse spravne s temy prodluzovaky a tak?
Jeste bych mel jeden dotaz na majitele teto skrine - k cemu slouzi takove ty hrozne dlouhe sroubky a sroubky s hrubym zavitem?
A otazka pro vsechny: Musi byt v case nutne speaker a takove to cidlo otevreni bocnice?
v tom by uz nebyl problem, jediny zasek jsem mel na tom uchyceni desky v case.. ted uz vim co a jak zapojit, napajeni atd. spis mi jde o to jestli tu nema nekdo stejnou kombinaci case + MB... zajimalo by me jestli jsem to sroubovani delal spravne
jeste bych mel dotaz pokud ma nekdo tuto skrin - viz vise ty sroubky a suplik na disky - je uchycen jen jednim sroubkem nebo vice? kdyz ho prisroubuju jednim tak se mi zda ze se pomerne dost pohybuje.. diky
ps. tedka jsem nandal raptora do silentmaxxu... no reknu vam nic peknyho to nebylo... to lepeni ty teplovodivy folie dovnitr silentmaxxu je pekna otrava a piplacka
a ted uz vazne posledni dvoj dotaz vadi kdyz teplovodiva pasta trochu pretece okraj te vystouple casti procesoru? (opravdu jen decentne, daval jsem jen tenkou vrstvicku), popripadne jakym prostredkem cistit procesor a chladic pri nanaseni nove pasty.. diky
Ten case jsem zatím jenom viděl... takže tady sorry....
Ad dvojdotaz.... není dobré pokud se ti roztéká pasta po celé desce... čistit to můžeš ubrouskem... bohatě postačí, nějaký jemný hadřík je ještě lepší. Netřeba ředidel a technických benzínů.
Já už viděl několik způsobů nanášení pasty...
1. Imho klasika kdy se nanese na procesor tenká vrtsva a chladič se "připlácne"...
2. Ultra tenká vrstva na procák i chladič...
3. (pro zkušené borce co postaví 3 kompy denně) Kapka doprostřed procáku a připlácnutí chladiče... (fakt to měl tak akorát... po hodině se pasta totálně rozlila skoro až ke krajům a teplotu měl jako sestavy okolo
aktualni problem
1) jak dat silentmaxx hdd silencer do TT armor jr.
2) da se klec na hdd v teto skrini primontovat vice nez jednim sroubkem aby pevne drzela? jak?
3)do traye v case jsem vrazil "standoffs" (viz obrazek nize, neznam cesky vyraz), da se nejak udelat aby se potom kdyz odsroubovavam desku nevykrucovaly z traye spolecne s ni?
ok diky...
problem se silentmaxxem jsem nevyresil.. jedina moznost by bylo presne merit a sikovne sroubovat/lepit. do toho se mi moc nechce. zatim mam raptora normalne v kleci na hadry a teplota asi 37 stupnu asi po hodine prace. je to dobry?.. horsi je ze to opravdu neni tichy disk
PCMark píše:HDD silencer se dává do pozice pro DVD ne? Tam ti nepasuje?
dava se tam.. jenze tt armor nema sroubky, ale ten svuj kolejnickovy system.. dvd mechanika ma diry na kolejnicky ve spodni casti svy vejsky, hdd silencer presne veprostred. navic neni dostatecne siroky aby tam "zapadnul"..